Varo Specialmaskiners adm. direktør Niels Jensen (th) byder velkommen til  Syddjurs lokalpolitikere, der kom på besøg for at  styrke kontakten med kommunens virksomheder inden kommunalvalget den 16. november.

Foto: Anders Bach.
26.10.21 DIB Nyheder

Bedre børnepasning skaffer medarbejdere

Kommunalvalg: Børnehaver, veje og erhvervsvenlighed kom på Djurslands dagsorden, da Terma Aerostructures, L-Tek, Varo Specialmaskiner og Scanpan lagde parkeringsplads til DI’s valgbus.

Norddjurs Kommune skal være bedre til at bakke virksomhederne op - ikke kun når der skal klippes snore over ved indvielse af en ny afdeling - men også når det gælder f.eks. åbningstiderne i daginstitutionerne.

Sådan lød opfordringen fra Senior Vice President Jørgen Laursen, Terma Aerostructures A/S i Grenaa, da han mandag fik besøg af cirka 25 fremmødte kommunalpolitikere og opfordrede dem til at støtte fleksible daginstitutioner, da det er en af måderne at sikre de 50 nye medarbejdere, virksomheden lige nu mangler. En opfordring, der blandt andet gav genhør hos SF, men hvor også andre kommunalpolitikere bød ind med løsningsforslag.

Besøget på Terma var samtidig startskuddet på DI’s kampagne op til kommunalvalget den 16. november. I de næste to uger besøger DI’s to valgbusser – en i østdanmark og en i vestdanmark -  30 kommuner og 62 virksomheder for at styrke den lokale kontakt mellem virksomheder og lokalpolitikere.

Følg DI's valgkampagne her

Fælles indsats på tværs af partier

Og dialog blev der skabt på førstedagen, hvor kommunalpolitikere fra Norddjurs og Syddjurs havde taget imod invitationen fra DI, der på dagen havde DI’s medlemsdirektør Anders Søndergaard Larsen med på turen.

Hos L-Tek A/S i Nørager blev trafik og vejnet et af emnerne i debatten – både for gods og medarbejdere. Flere medarbejdere har mere end 30 km at køre hver dag, og trafikken er tæt. Kandidater fra Nye Borgerlige og Venstre erklærede sig klar til at sætte trafik på dagsordnen efter kommunalvalget.

- Jeg vil appellere til, at ligegyldigt hvem af os, der vælges, så gør vi noget samlet ved det her. Det handler om de mest basale erhvervsvilkår. Besøget her i dag, at vi skal være bedre til at høre på jer virksomheder, for I har så konkrete og gode input, som vi skal hjælpe med at gøre til virkelighed, sagde Venstre-kandidaten Niels Ole Birk.

Læs mere om besøget i Norddjurs her

Besøget her i dag, at vi skal være bedre til at høre på jer virksomheder, for I har så konkrete og gode input, som vi skal hjælpe med at gøre til virkelighed. Niels Ole Birk, kommunalpolitiker (V), Syddjurs

Kæmper med erhvervsvenlighed

Fra Norddjurs gik turen til Syddjurs kommune, hvor 20 byrådskandidater kom til til debat på virksomhederne Varo Specialmaskiner og Scanpan.

Her blev den generelle erhvervsvenlighed omdrejningspunktet, med afsæt i DI’s årlige rangliste over virksomhedernes vilkår. Syddjurs er på blot to år rutsjet fra plads 42 i 2019 til plads 80 i 2021, ud af 93 mulige. Nedturen er baseret på besvarelser fra 69 af kommunens virksomheder.

Læs hele DI-analysen om Syddjurs her

Lars Nørgaard Bjørn, kandidat for Det Konservative Folkeparti, og selv virksomhedsejer, nikkede genkendende til konklusionen.

- Syddjurs Kommune har en så stor udskiftning af medarbejdere, at man konstant møder en ny. Det dræber lysten til at dialog og samarbejde, når man gang på gang skal forklare sin sag forfra, sagde han ved debatmødet på Scanpan.

Læs mere om besøget i Syddjurs her

DI: Lær sagsbehandling af Odder

Den Radikale kandidat, Kari Baklund, pegede på, at det kunne hænge sammen med manglende kommunal føling med de lokale virksomheder.

- Når vi holder møde netværket Business Djursland kommer lokalpolitikerne fra Syddjurs sjældent – mens dem fra Norddjurs Kommune er meget flinkere til at møde op, sagde hun.

Formanden for DI Østjylland Anders Strange opfordrede til, at de politiske kandidater i Syddjurs Kommune vender blikket mod Odder Kommune, hvis de ønsker at højne virksomhedernes oplevelse af erhvervsvenlighed.

- Odder er ikke langt væk. Kommunen har også sine udfordringer med infrastruktur og andet – men den er danmarksmester i kommunal sagsbehandling. Hvorfor ikke lære af de bedste, sagde han.

Læs også: DI - Succes afhænger af samarbejde med kommuner

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louise Pihl

Louise Pihl

Underdirektør

  • Direkte +45 7216 0177
  • Mobil +45 2566 6312
  • E-mail lop@di.dk

Relateret indhold