26.10.21 DI Pressemeddelelse

Bedre børnehaver og mere plads på vejene

Fleksible daginstitutioner, mere arbejdskraft og bedre infrastruktur var højt på virksomhedernes ønskeseddel, da 25 kommunalpolitikere fra Norddjurs i dag tog DI’s KV21-bus til debat på virksomhederne Terma og L-Tek.

Norddjurs Kommune skal være bedre til at bakke virksomhederne op - ikke kun når der skal klippes snore over i forbindelse med indvielse af en ny afdeling - men også når det gælder f.eks. åbningstiderne i daginstitutionerne.

Hos Terma Aerostructures A/S i Grenaa bad Senior Vice President Jørgen Laursen i dag de cirka 25 fremmødte kommunalpolitiker om også at støtte fleksible daginstitutioner, da det er en af måderne at sikre de 50 nye medarbejdere, virksomheden lige nu mangler. Det vandt genhør hos bl.a. SF.

- Det er faktisk et krav, at man kan få sine børn passet – uanset om det er aftenen, nat eller tidlig morgen. Basisfunktioner som skoler og daginstitutioner skal spille, når vi skal tiltrække nye borgere og dermed arbejdskraft, sagde Aleksander Myrhøj, der er spidskandidat for SF.

Udenlandsk arbejdskraft og plads på vejene

Andre af kandidaterne til det kommende byråd havde også gode forslag til, hvordan man kunne skaffe flere medarbejdere.

- Det vil også hjælpe, hvis vi forsøger at tiltrække udenlandsk arbejdskraft og gør det nemmere for dem at etablere sig her i kommune, sagde Benny Hammer, der er spidskandidaten for Det Konservative Folkeparti.

Hos L-Tek A/S i Nørager handlede debatten mellem de 25 kommunalpolitikere bl.a. om at gøre det lettere at komme frem for både varer og medarbejdere. Flere medarbejdere har mere end 30 km at køre hver dag, og trafikken er tæt.

Jens Kannegaard Lundager fra Nye Borgerlige var klar med hjælp på vejene.

- I vores parti har vi snakket med vognmænd om det. En 2+1-løsning på landevej 16 ville være godt. Men hvis vi kan få forbundet Norddjurs med Randers på en bedre måde, vil det måske skabe bedre muligheder for lastbilerne også, sagde Jens Kannegaard Lundager.

Venstres kandidater, Niels Ole Birk bakkede op.

- Jeg vil appellere til, at ligegyldigt hvem af os, der vælges, så gør vi noget samlet ved det her. Det handler om de mest basale erhvervsvilkår. Besøget her i dag, at vi skal være bedre til at høre på jer virksomheder, for I har så konkrete og gode input, som vi skal hjælpe med at gøre til virkelighed, sagde han.

Kontakt:
Konsulent Gordon Trier Holm, DI Randers-Norddjurs, mail gth@di.dk, tlf. 2949 4606
Journalist Karen Witt Olsen, mail kawokawo@di.dk, tlf. 2212 4134

Fakta: 

I DI’s Lokal Erhvervsvenlighedsundersøgelse 2021 ligger Norddjurs meget tæt på bunden på de vigtige parametre infrastruktur og transport samt arbejdskraft.

Hvis kommunen vil skabe vækst, skal der i høj grad fokus på infrastruktur og transport, hvis man spørger virksomhederne i Norddjurs. I langt højere grad end i resten af landet.

Læs hele DI's undersøgelse om Lokal Erhvervsvenlighed 2021 her.

Se mere om Kommunalvalg 2021 i DI her.

Læs, hvordan DI behandler og beskytter persondata i DI’s Privatlivspolitik

 

 

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret indhold