24.10.23 Vi rådgiver dig Nyheder

A little less conversation, a little more action please!

Det var budskabet, der lød klart og tydeligt fra panelet ved EY Entrepreneur of the Year regionskåring for Region København og Sjælland. Det handler nemlig om at komme fra ord til handling for at gøre en reel forskel for diversitet og inklusion. For diversitet og inklusion er ikke bare buzzwords; det er en nøgler til bedre resultater, innovation og vækst.

Regionskåringen har i år et særligt fokus på (køns-)diversitet og inklusion. Iværksætterbranchen vejer – som mange andre brancher – også tungt på den mandlige vægtskål. Men nu skriver vi snart 2024, og vi befinder os i en tid, hvor det hverken er klogt eller fordelagtigt, ikke at have kvinder med om bord i samme skala som mænd.

Diversitet, inklusion og ligestilling er nøgleordene. Både fordi det handler om ligestilling, men også fordi det er god forretning og nøgler til bedre resultater, innovation og vækst.

Læs mere:  DI’s mangfoldighedsuddannelse - Kom godt i gang (danskindustri.dk)

Derfor er det vigtigt at tænke og agere anderledes, hvis vi vil skabe mere ligestilling i erhvervslivet. Det kræver blandt andet, at vi sikrer bedre data at handle på, at vi fremmer fædrebarsel og rollemodeller, og at vi skaber en kultur, hvor diversitet ikke står uden inklusion. Det var nogle af de budskaber, som aftenens debatpanel delte med publikum.

Læs også: Sådan kommer din virksomhed i gang med Diversitetsløftet - DI (danskindustri.dk)

Panelet bestod af Anette Høgh Sonnichsen, Innovation Officer hos Innovationsfonden, Mette Buhl Christoffersen, Strategy Director and D&I Lead hos Danske Bank, Christian Vintergaard, CEO for Fonden for Entreprenørskab og Kinga Szabo Christensen Rådgivningdirektør hos Dansk Industri. 

Læs også: Vi skal af med uligheden i dansk erhvervsliv - DI (danskindustri.dk)

De diskuterede hvordan erhvervslivet kan fremme diversitet og inklusion til gavn for iværksætteriet i Danmark. Nogle af rådene var:

  1. Kvinder i ledelse og bestyrelser i Danmark hænger i bremsen ifølge EU's rapportering og måltalslovgivning. Vi ligger under gennemsnittet, og det er på tide at sætte turbo på denne udvikling. Derfor har DI også søsat Fremtidens bestyrelser, hvor virksomheder nemt kan finde dygtige og kvalificerede kvindelige bestyrelsesmedlemmer inden for en lang række brancher.

  2. Iværksætteri skal på skolebænken! Det er vigtigt at inspirere unge til at blive iværksættere og give dem de nødvendige kompetencer og netværk. Det kan blandt andet ske ved at sætte iværksætteri på skoleskemaet og skabe samarbejde mellem skoler og virksomheder.

  3. Brug aktivt data fra virksomheden og vær transparente omkring dem og jeres måltal: Det er vigtigt at have et overblik over den aktuelle situation i virksomheden, når det gælder diversitet, inklusion og ligestilling. Det kan blandt andet ske ved at indsamle data om kønsfordelingen på alle niveauer og sætte måltal for forbedring. Det er også vigtigt at være transparente omkring dataene og kommunikere dem internt og eksternt.

  4. En stor del af det at lykkes er også at ville det! Funding, ressourcer og opbakning fra ledelsen er vigtigt for at lykkes. Det kan blandt andet ske ved at afsætte tid, penge og personaleressourcer til initiativerne og sikre en klar vision og strategi fra toppen.

  5. Prøv blind rekruttering. Det er vigtigt at sikre en fair og objektiv rekrutteringsproces, hvis man vil tiltrække og fastholde de bedste talenter uanset køn. Det kan blandt andet ske ved at bruge blind rekruttering, hvor man fjerner alle personlige oplysninger fra ansøgningerne.

  6. Ryk fra gode intentioner til konkret handling. Ingen forandringer er sket ved snak alene, og tiden er kommet til mere handling. Og det er slet ikke så svært at komme i gang med at arbejde aktivt med diversitet og inklusion. Få hjælp til rekrutteringen via DI's Diversitetsløfte, som er et initiativ fra Dansk Industri, der tilbyder gratis rådgivning og værktøjer til virksomheder.

 

Relateret indhold