DI ærgrer sig over, at mundbindet ifølge Epidemikommissionens anbefalinger igen kan blive nødvendigt i transport, detailhandel, storcentre, m.v.

Foto: Colourbox
24.11.21 DIB Nyheder

DI om restriktioner: Coronapasset skal holde landet åbent

Nye restriktioner kan være på vej. Men det er vigtigt at huske, at det først og fremmest er coronapasset, der skal holde landet åbent, lyder det fra Dansk Industri.

Nye restriktioner kan være på vej efter sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har præsenteret Epidemikommissionens anbefalinger. Men det er vigtigt at huske, at det først og fremmest er coronapasset, der skal holde landet åbent, mener Dansk Industri (DI).

- Coronapasset er og skal være vejen til at sikre et åbent og velfungerende samfund. Derfor bakker vi også op om en øget anvendelse af coronapasset i tråd med myndighedernes anbefalinger ikke mindst for at forhindre øvrige restriktioner, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Derfor har han det også fint med anbefalingen om at sænke loftet for, hvor mange der skal være forsamlet, for at coronapas er et krav.

Læs også: Corona: Refusion fra første fraværsdag på plads

Ærgerlig over mundbind

Han ærgrer sig til gengæld over, at mundbindet ifølge Epidemikommissionens anbefalinger igen kan blive nødvendigt i transport, detailhandel, storcentre, m.v.

- Det er trist, hvis der er behov for at genindføre mundbind i erhvervslivet og i samfundet generelt. Vi lytter naturligvis til myndighedernes vurderinger, men det er klart, at mundbind havde vi gerne været foruden, siger Emil Fannikke Kiær.

Han understreger, at det er vaccinationerne, der er det primære værktøj i kampen mod corona.

- Derfor er det helt centralt, at regeringen og myndighederne gør alt, hvad der er muligt for at sikre, at så mange borgere som muligt tager imod vaccinetilbuddet. Det gælder også tilbuddet om et tredje stik, så snart det tilbydes, siger Emil Fannikke Kiær.

Det er Folketingets Epidemiudvalg, som skal godkende, at der bliver indført flere restriktioner. Epidemiudvalg mødes torsdag eftermiddag.

 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rasmus Anderskouv

Rasmus Anderskouv

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3853
  • Mobil +45 2949 4621
  • E-mail raa@di.dk

Relateret indhold