Som dansk virksomhed skal man derfor allerede nu gøre organisationen klar, hvis man vil byde på projekter inden for grøn omstilling, digitalisering, sundhed og infrastruktur – Kort sagt områder, hvor dansk erhvervsliv står stærkt, siger DI’s europapolitiske direktør Anders Ladefoged.

25.06.21 DIB Nyheder

Topmøde i EU: Vær klar til milliarder af euro fra EU’s genopretningsplan

Der blev udtrykt fuld opbakning til EU’s grønne og digitale opretning ved topmødet. Dansk virksomheder kan få del i opgaverne, men forberedelserne skal i gang nu.

Til efteråret skal EU’s genopretningsmilliarder for alvor i spil, så der kan komme gang i den digitale og grønne omstilling i Europa. Det blev slået fast ved det netop overståede EU-topmøde i Bruxelles.

- Indtil videre er processen forløbet som planlagt. Kommissionen har allerede godkendt nationale genopretningsplaner fra 11 medlemslande, heriblandt Danmark. Nu venter vi kun på, at Ministerrådet i løbet af juli følge op på Kommissionens vurderinger og godkender de nationale genopretningsplaner, siger DI’s europapolitiske direktør Anders Ladefoged.

97,5 milliarder euro i spil

Holder tidsplanen vil 97,5 milliarder euro blive udmøntet til efteråret. Det svarer til 13 procent af hele genopretningsplanen.

- Som dansk virksomhed skal man derfor allerede nu gøre organisationen klar, hvis man vil byde på projekter inden for grøn omstilling, digitalisering, sundhed og infrastruktur – Kort sagt områder, hvor dansk erhvervsliv står stærkt, siger DI’s europapolitiske direktør.

Han opfordrer til, at virksomheder, der gerne vil i spil til de mange opgaver, orienterer sig på DI’s kampagneside, hvor man finder informationer om projekterne i de enkelte medlemslande. Kampagnesiden finder du her.

- Og DI står selvfølgelig også til rådighed, hvis du har brug for gode råd og sparring, tilføjer han.

Link til DI's kampagneside. 

Digital coronapas træder i kraft

På EU’s topmøde var det digitale coronapas også oppe at vende. Og der blev endnu engang givet håndslag på, at medlemslandene ville benytte passet, som træder i kraft den 1. juli.

- Det er godt nyt. Turistbranchen har brug for, at borgere igen kan rejse på tværs af landegrænserne. Og dansk erhvervsliv kan også set frem til, at det bliver nemmere at sende medarbejdere på erhvervsrejser, siger DI’s europapolitiske direktør.

Anders Ladefoged minder dog samtidig om, at landene i EU stadig har mulighed for at skærpe deres rejserestriktioner, hvis den sundhedsmæssige situation gør det nødvendigt. Som virksomhed bør man derfor orientere sig om rejserestriktionerne hos værtslandet, når man planlægger erhvervsrejser.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Få mere at vide

Som medlem får du det seneste nye om EU-landenes genopretningsplaner, kommende udbud og erhvervsfremstød for danske virksomheder. Du kan også kontakte en af DI's eksperter for at få sparring i forhold til jeres strategi for de kommende udbud.

Læs mere her: EU's genopretningsplan | DI hjælper dig med at vinde eksportordrer

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret indhold