27.09.21 DIB Nyheder

DI: Som ventet taber detailsalget pusten

Detailhandlen faldt fra juli til august. Det skyldes, at forbrugerne har fået mulighed for at bruge penge på kulturoplevelser og restaurantbesøg, vurderer DI.

Detailomsætningen er fra juli til august 2021 faldet med 0,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik. Den varme detailhandel i kølvandet på genåbningen er dermed langsomt ved at køle af igen. Faldet kan forklares med de færre restriktioner, der giver forbrugerne flere muligheder for at benytte deres penge.

- Køen til detailhandlens kasser er blevet lidt kortere, og der er knap så travlt på hjemmesiderne. Det er dog ikke så bekymrende, for modsat under nedlukningen går vi nu også til kulturoplevelser og på restaurant. Det  aftagende detailsalg er altså et tegn på, at vi er på vej tilbage til de gamle forbrugsmønstre, siger Morten Granzau, underdirektør i DI.

Det er flere brancher inden for detailhandlen, som oplever et fald i omsætningen. Det skyldes forskellige forhold.

- Over sommeren er boligsalget fladet ud, og det betyder, at færre kaster sig ud i at renovere deres nye bolig. Når det gælder salget af elektronik har lange fragttider og mangel på mikrochips gjort udbuddet af varer mindre, siger Morten Granzau.

Tøjsalget er et lyspunkt for detailsalget, som i august stiger for fjerde måned i træk.

- I de sidste måneder har tøjsalget fået mere og mere fart på. Med genåbningen er festerne kommet tilbage, og det har nok fået en del til at genopfriske garderoben, så man kan gå til familie- eller firmafest i nyt tøj, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold