07.01.22 DIB Nyheder

Boligmarkedet nærmer sig normalisering

Prisudviklingen på boligmarkedet var usædvanlig i 2021, men bliver mere afdæmpet i 2022, spår DI.

Ifølge Danmarks Statistik var årsstigningen i handelsprisen på ejerlejligheder 9,7 procent i oktober 2021 og 8,9 procent for enfamiliehuse.

- Boligmarkedet nærmer sig så småt normalisering ovenpå de ekstreme ubalancer, der opstod under de første coronanedlukninger i 2020 og 2021. Og selv den aktuelle, rekordhøje coronasmitte og de tilhørende restriktioner vil formentlig kun give mindre krusninger på overfladen af boligmarkedet, siger DI-boligøkonom Bo Sandberg.

- Med over 220.000 solgte boliger i 2020 og 2021 – og den tilhørende voldsomme investering i boligforbedringer – er der tale om så voldsom en fremrykning af planlagt eller oprindeligt uplanlagt aktivitet på boligmarkedet, at den slags formentlig kun sker én gang inden for en konjunkturcyklus, siger Bo Sandberg.

- Danmarks Statistiks tal er lidt forsinkede i forhold til f.eks. Boligsiden.dk og FinansDanmark. Men et fælles træk er, at fjerde kvartal af 2021 betød slut med de tocifrede årlige procentstigninger på parcelhuse og ejerlejligheder - vel at mærke, når vi taler om det samlede landsgennemsnit, siger DI-boligøkonomen.

- Den del af boligmarkedet, hvor man i større udstrækning risikerer deciderede prisfald i 2022, er det volatile sommerhusmarked, hvor der også i ekstrem grad er blevet ”hamstret” boliger under coronapandemien. Det varer dog stadig et stykke tid, før den faldende efterspørgsel vil kunne ses i årsstigningstakten. Og selv hvis der rundt omkring i landet kommer prisfald på sommerhusmarkedet i år, vil det næppe være noget, der vælter læsset på det samlede boligmarked, siger Bo Sandberg.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bo Sandberg

Bo Sandberg

Skatteøkonom

  • Direkte +45 7216 0142
  • Mobil +45 2850 3819
  • E-mail bsa@di.dk

Relateret indhold