- I store dele af verden er der stadig udbredte problemer med korruption. Eksempelvis i form af krav om mindre beløb eller gaver for at få en handel på plads, fortæller Marie Gad, chef for Dansk Industris afdeling for bæredygtighed og global udvikling.

24.01.22 DIB Nyheder

Danmark kåres igen-igen til verdens mindst korrupte land

I dag lancerer Transparency International´s deres årlige "Corruption Perception Index". Igen i år indtager Danmark førstepladsen som det mindst korrupte land - i år delt med Finland og New Zealand. Dog oplever mange danske virksomheder stadigvæk udfordringer med korruption og krav om bestikkelse, når man gør forretning globalt, fortæller DI.

Danmark bliver endnu engang kåret som verdens mindst korrupte land sammen med Finland og New Zealand. Det viser Corruption Perception Index (CPI), der er en årlig ranking, som måler omfanget af korruption i den offentlige sektor.

- Det er fantastisk at Danmark for 4. år i træk er i toppen af CPI. Det kan vi være stolte – forhåbentlig kan det inspirere andre lande til at arbejde med bekæmpelse af korruption” siger Marie Gad, chef for DI Global udvikling og bæredygtighed, og tilføjer:

- I store dele af verden er der stadig udbredte problemer med korruption. Eksempelvis i form af krav om mindre beløb eller gaver for at få en handel på plads. Danske virksomheder er afhængige af at rejse ud i verden og sælge deres varer og føre forretning, derfor er det for erhvervslivet så vigtigt, at korruption bliver bekæmpet overalt, hvor det finder sted.

DI bekæmper korruption

DI støtter også kampen mod korruption via Fight Against Facilitation Payments Initiative (FAFPI), hvor virksomheder og NGO'er mødes og deler viden om bekæmpelsen af korruption og bestikkelse.

- Det er vigtigt, at Danmark er i top, når det kommer til kampen mod korruption. Det er mere tiltrækkende at gøre forretning med en virksomhed fra et land, hvor man kan forvente at aftaler overholdes. Det afspejler sig også i forøget tiltro til danske virksomheders service, bæredygtighed, leverancer og kvalitet,  siger Marie Gad fra DI. 

I DI glæder man siger over, at Danmark sidste år fik fik en ny whistleblowerlov, som følge af et EU-direktiv. Den nye lov giver øget beskyttelse til whistleblowere, som indrapportere lovovertrædelser. Ligesom det også kan give virksomheden vigtig viden om ulovlig og uetisk adfærd, der kan skade virksomheden.

Læs mere om, hvad den nye whistleblowerlov betyder for din virksomhed her. Her kan du også finde vejledning til at komme i gang med udformningen af en whistleblowerpolitik for din virksomhed.

Du kan også læsere mere om anti-korruption og ansvarlig virksomhedsadfærd på DI's hjemmeside. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Marie Gad

Marie Gad

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3789
  • Mobil +45 2949 4447
  • E-mail msh@di.dk

Relateret indhold