Mange virksomheder har allerede taget stilling til, om de ønsker at beholde de indefrosne feriepenge i virksomheden, eller om de vil indbetale dem til Lønmodtagernes Feriemidler.

31.01.22 DIB Nyheder

Vil du beholde feriepenge i din virksomhed?

Knap 14.000 virksomheder mangler at svare ATP på, om de vil vente med at betale de feriepenge som blev indefrosset i overgangsperioden til den nye ferielov. Sker det ikke, skal betalingen falde straks.

I 2020 besluttede Folketinget, at feriepenge, der ellers skulle have været indefrosset til pensionsalderen, kunne udbetales til de lønmodtagere, der måtte ønske det.

Det førte til udbetaling af cirka 88 milliarder kr. ud af de samlede cirka 110 milliarder kr. indefrosne feriepenge. Ordningen blev iværksat på den måde, at staten lagde ud for beløbet, så udbetalingen ikke skulle belaste virksomhedernes likviditet, og udbetalingerne påvirker derfor heller ikke virksomhedernes mulighed for at beholde de indefrosne feriepenge i virksomheden.

Det er ATP, der administrerer Lønmodtagernes Feriemidler, og de har meddelt de skyldige virksomheder, at de enten skulle indbetale de indefrosne feriepenge til Lønmodtagernes Feriemidler i december 2021 eller tilkendegive overfor fonden, at feriepengene vil blive beholdt i virksomheden.

Alle virksomheder har modtaget breve med slutopkrævninger, og de virksomheder, som ikke svarede ved første udsending, har modtaget rykkerbreve.

Mange virksomheder har allerede taget stilling til, om de ønsker at beholde de indefrosne feriepenge i virksomheden, eller om de vil indbetale dem til Lønmodtagernes Feriemidler. Men knap 14.000 virksomheder har endnu ikke svaret ATP.

Får de ikke svar inden den sidste skæringsdato, som er den 25. februar 2022, vil pengene skulle betales.

- Jeg vil gerne opfordre de øvrige virksomheder til at svare ATP, hvis de ønsker at beholde pengene, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri (DI).

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold