Brødrene Torben Dalgaard og Bent Dalgaard og Byggetechvirksomheden Dalux nu kan kalde sig Danmarks bedste vækstskabere ved EY Entrepreneur Of The Year 2022. På billedet ses fra venstre Morten Madsen, Torben Dalgaard, Bent Dalgaard, Lean Fuglsang, Henrik Munther, Anders Rong.

Foto: EY
24.11.22 DIB Nyheder

Byggetechvirksomheden Dalux er årets vækstskaber

Byggetechvirksomheden Dalux vinder hovedprisen ved EY Entrepreneur Of The Year 2022. De – og vinderne i de seks øvrige kategorier - imponerer Dansk Industri.

At tage bygge- og ejendomsbranchen med ind i fremtiden ved at tilbyde teknologiske og digitale løsninger – og at have succes med det – er blandt det, der har imponeret landsjuryen ved EY Entrepreneur Of The Year i Danmark så meget, at brødrene Torben Dalgaard og Bent Dalgaard og Byggetechvirksomheden Dalux nu kan kalde sig Danmarks bedste vækstskabere ved EY Entrepreneur Of The Year 2022.

Dalux har siden 2005 arbejdet med at gøre byggebranchen smartere og mere effektiv.

- Dalux leverer kloge, brugervenlige og tidsbesparende digitale løsninger til en branche, der historisk ikke har været kendt for at være de mest nytænkende. De har kort sagt en imponerende innovationsevne. Det er blandt andet det, juryen har lagt vægt på, fortæller Lars Fløe Nielsen, der er formand for den danske jury i EY Entrepreneur Of The Year.

Han suppleres af Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year:

- Indtjeningen stiger kraftigt i virksomheden. Inden for bygge- og ejendomsbranchen har Dalux allerede markeret sig både lokalt og internationalt, og de har kontorer i 17 lande. Virksomhedens to grundlæggere har bygget en virksomhed op, som de seneste år har haft en imponerende global udrulning. Deres løsninger bruges i øjeblikket af førende entreprenører, bygherrer og rådgivere i 147 lande og tæller samlet en halv million brugere.

Som vindere af EY Entrepreneur Of The Year i Danmark skal Torben Dalgaard og Bent Dalgaard og Dalux repræsentere de rød-hvide farver ved den store internationale finale i Monaco, der finder sted i sommeren 2023.

Læs også: Danmarks seks bedste vækstskabere er fundet 

Feltet imponerer i DI

Landsvinderen blev valgt ud fra gruppen af regionale vindere. Ud over hovedvinderen blev der kåret vindere af seks kategorier. Blandt dem var Årets Startup, hvor Anders Søndergaard Larsen, medlemsdirektør i Dansk Industri, kunne overrække prisen til Unicontrol, der har haft stor succes med at lave 3D-baseret navigation til fx gravemaskiner.

- På vegne af Dansk Industri skal der lyde et stort tillykke til alle vinderne. Det kræver noget helt særligt at skabe en virksomhed fra bunden, der bidrager med vækst og innovation til samfundet, og det fortjener en kæmpe anerkendelse. Vi bakker stærkt op om Entrepreneur Of The Year, fordi konkurrencen er med til at hylde de virksomheder, vi i Danmark skal leve af nu og i fremtiden, siger Anders Søndergaard Larsen.

Også Kinga Szabo Christensen, rådgivningsdirektør i Dansk Industri, var i fokus til fejringen af årets vækstvirksomheder. Hun blev interviewet sammen med direktør for Fonden for Entreprenørskab Christian Vintergaard om, hvordan fremtiden ser ud for de danske entreprenører.

- Jeg er dybt imponeret over de virksomheder, vi har hyldet og fejret. Dem har vi brug for i Danmark, og i fremtiden bliver det kun vigtigere, at der er mod og lyst blandt unge mennesker til at vælge iværksættervejen. Iværksætteri skal på skoleskemaet, og så skal vi blive langt bedre til at anerkende, at vejen til at skabe en vækstvirksomhed ikke er uden fejl og bump på vejen. Vi skal blive meget bedre til at tale om, hvor svært det kan være mentalt at skabe den næste unicorn, siger Kinga Szabo Christensen.

Øvrige vindere:

Export and Globalization​: SwipBox

Sustainability​: Combineering Holding

Innovation​: Gubra

Life Sciences​: NMD Pharma

Social Entrepreneurship - Future Impact​: 4Life Solutions

Læs også: Investormiljøet skal være mere mangfoldigt

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4934
  • Mobil +45 2883 2878
  • E-mail kahr@di.dk

Relateret indhold