GUBI's adm. direktør Klaus Th.Høeg-Hagensen har netop meldt virksomheden ind i DI for blandt andet at blive del af et branchefællesskab og  styrke positionen internationalt.

Foto: GUBI
30.12.22 DIB Nyheder

Designvirksomhed jagter markedsandele i usikkert 2023

Global efterspørgsel efter dansk design og købestærke kunder understøtter GUBIs optimisme og tro på fremgang i 2023.

Jeg har ikke tidligere prøvet, at det har været så usikkert, hvordan situationen bliver. Vi er nødt til at koncentrere os om de ting, vi kan gøre noget ved – og så lade alt andet blive, hvad det er.

Sådan sætter designvirksomheden GUBI’s adm. direktør Klaus Th. Høeg-Hagensen ord på designvirksomhedens forventninger til 2023.

Og det er han ikke alene om. Generelt ser hovedparten af dansk erhvervsliv ind i et år, hvor usikkerhed er det mest sikre man kan sige om fremtiden. Høj inflation, energikrise, udfordringer med forsyninger og logistik og en mangel på arbejdskraft, som øger lønpresset.

Det understreges i en ny DI-analyse, der kan læses her

Internationalt potentiale

For GUBI spiller alle faktorer ind, når salget i 80 lande og produktion i lande som Polen, Litauen, Italien, Indonesien og Kina skal gå op. GUBI er dog langt fra selv i krise, forsikrer direktøren. Han ser nærmere muligheder end begrænsninger i et nyt år, hvor recession og lav vækst ventes at præge mange lande og regioner.

- Vores opgave er fortsat at tage markedsandele i perioder, hvor andre måske går tilbage. Generelt er der jo et kæmpe marked for vores produkter og vi er en relativt lille virksomhed.  Så selv med et omslag i økonomien er det globale marked for designmøbler stadig kæmpe stort. Interessen for dansk design er betydelig, og vi sælger på en del af vores markeder til indkomstgrupper, som ikke er helt så berørt af tilbageslag, siger GUBI’s direktør.

Voksede en tredjedel i 2021

GUBI har været igennem et par gode år med massiv vækst. Coronakrisen skabte et boom i efterspørgslen efter design interiør, da folk måtte tæmme deres rejselyst og blive mere i deres hjem. Det skabte både økonomisk råderum og interesse for at købe dyre møbler og lamper.

- Der var en enorm stigning i efterspørgslen. Vi fik en vækst på næsten 35 procent i 2021 og fremgangen fortsatte ind i 2022. Først her i andet halvår er det bremset lidt op. Men der er jo lidt harmonika i markedet, hvor det svinger løbende, siger Klaus Th. Høeg-Hagensen.

Virksomheden har 70 medarbejdere i Danmark og yderligere ca. 30 i andre lande. Samlet har omsætningen rundet en halv mia. kr. Klaus Th. Høeg-Hagensen har været topchef i virksomheden siden oktober 2020.

Vi fik en vækst på næsten 35 procent i 2021 og fremgangen fortsatte ind i 2022. Først her i andet halvår er det bremset lidt op. Klaus Th. Høeg-Hagensen, adm. direktør, GUBI

Meldt ind i DI

GUBI har netop meldt sig ind i Dansk Industri for blandt andet at styrke mulighederne internationalt og for at komme tættere på andre danske virksomheder i designbranchen.

- Hver gang vi sætter dansk design på verdenskortet, gavner det alle i branchen. Og vi står jo ofte med de samme problemer på de store markeder med bl.a. kopiprodukter og fastholdelse af medarbejdere. Her gavner det os at være med i Dansk Industri, hvor vi sammen med andre virksomheder kan håndtere udfordringerne med større tyngde, forklarer Klaus Th. Høeg-Hagensen.

GUBI vil blandt andet trække på DI’s afdelinger i Kina, hvor virksomheden i flere år har haft produktion – men ikke har haft mulighed for at besøge de seneste tre år på grund af coronarestriktioner.

- I tre år har alt vores produktudvikling foregået online ud af vores afdeling i Nordhavn. Derfor trænger vi nu til kunne besøge vores fabrikker i Kina og genetablere vores forbindelser. Når det kinesiske nytår er overstået, forventer vi at komme afsted, siger direktøren.

Læs også: DI styrker internationalt tilbud med ny chef

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Søren Ohlsen

Søren Ohlsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3922
  • Mobil +45 3016 6503
  • E-mail sohl@di.dk

Relateret indhold