Indtil der er fred i Ukraine må virksomhederne forholde os til den nye virkelighed og hjælpe, hvor det er muligt, siger adm. direktør Poul Strandmark fra Bluepack.

04.04.22 DIB Nyheder

DI Fyn: Fynsk erhvervsliv kan, skal og vil hjælpe

DI Fyn rækker ud for samarbejde med fynske kommuner for et samarbejde om at hjælpe ukrainske flygtninge med et job, skriver  formand og adm. direktør Poul Strandmark, Bluepack.

Den situation, vi befinder os i med den russiske invasion i Ukraine, kræver, at vi samarbejder for at finde løsninger og hjælp. Derfor har vi også fra DI Fyns side rakt hånden ud til alle fynske kommuner. Vi vil gerne gå i dialog om måder, hvorpå lokale virksomheder i samarbejde med kommunerne kan gøre en forskel for fordrevne ukrainere, der allerede er ankommet eller i den kommende tid vil finde vej til Fyn. Og vi ved, at kommunerne er parate og godt i gang.

Jeg håber først og fremmest, at krigen kan bringes til ophør, så freden igen kan sænke sig over Europa. Men indtil da, er vi som virksomheder nødt til at forholde os til den nye virkelighed. Og en vigtig del af det vil være at åbne vores arbejdspladser for ukrainerne.

Næsten fire millioner ukrainere er flygtet fra krigens rædsler i deres hjemland, og når disse linjer trykkes i avisen, er tallet helt sikkert endnu højere. Vi skal derfor som samfund, virksomheder og mennesker tage stilling til, hvad vi gør i den her situation. Folketinget har reageret hurtigt med særloven den 16. marts, og hvis ellers ukrainernes ansøgninger om opholdstilladelse kan få en hurtig og smidig sagsbehandling, vil vi om ikke alt for lang tid også se ukrainerne ude i det danske samfund.

Læs også: Vil du donere til Ukraine – få gratis certifikater fra DI’s handelskammer

Udfordringer gledet i baggrunden

De udfordringer, vi døjede med i erhvervslivet før krigen, er naturligvis gledet i baggrunden og synes med et slag at være ubetydelige, i forhold til den ulyksalige situation, vi står i, med krig i Europa for første gang i mange år. Vores lokale virksomheder vil alt efter branche, og hvor deres markeder er i verden, blive påvirket.

Energi- og råvarepriserne stiger, verdens kornkammer i Ukraine er ikke med i ligningen. Verden er blevet mere usikker og svær at navigere i, og virksomhederne skal endnu engang analysere forsyningskæderne. Og sanktionerne, som løbende udvides, vil også få en høj pris - især for vores virksomheder.

På alle måder udfordrer invasionen vores samfund, og derfor gælder det for alvor om at løfte opgaverne sammen. Ingen ved, hvordan og hvornår krigen, og virkningerne af den, ender. Heldigvis har vores virksomheder foreløbig et godt udgangspunkt for at yde deres og dermed hjælpe de mange, der har måttet flygte fra krigens rædsler.

Læs også: Dansk redningsudstyr hjælper ukrainere fanget i krigen

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Skrevet af:

Adm. direktør Poul Strandmark

Steen Høygaard

Steen Høygaard

Chefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0124
  • Mobil +45 2566 6317
  • E-mail sth@di.dk

Relateret indhold