Der er sket en fordobling i antallet af udlændinge på det danske arbejdsmarked, og det er der al mulig grund til at glæde sig over, siger vicedirektør Steen Nielsen, arbejdsmarkedspolitisk chef i DI.

Foto: Getty
04.05.22 DIB Nyheder

Udlændinge skaber værdi for over 200 mia. kr.

Udlændinge bidrog i 2021 med rekordhøje 211 mia. kroner til værdiskabelsen i Danmark, viser ny DI-analyse. Deres bidrag til værdiskabelsen i Danmark er mere end fordoblet siden 2010.

Hver gang du tæller ti medarbejdere, er én af dem fra udlandet. Helt præcist kommer 11 procent af alle lønmodtagerne fra andre lande end Danmark. Det har entydigt haft en positiv effekt på økonomien, at antallet af medarbejdere fra udlandet opgjort i fuldtidspersoner er steget fra 126.000 til 251.000 siden 2010, viser en ny analyse fra Dansk Industri (DI).

- Udlændinges betydning for fremgangen i beskæftigelsen i løbet af de seneste 10 år kan ikke undervurderes. Der er sket en fordobling i antallet af udlændinge på det danske arbejdsmarked, og det er der al mulig grund til at glæde sig over, siger vicedirektør Steen Nielsen, arbejdsmarkedspolitisk chef i DI.

Væksten i udenlandske medarbejdere betyder også, at de nu bidrager med over 200 mia. kroner til værdiskabelsen i Danmark.

- Det er altså 10 procent af værdiskabelsen, som vi slet ikke kunne være foruden, siger Steen Nielsen.

Læs også: Undgå ekstraregning for skat og moms med ny tjekliste fra Skat

Tag godt imod udlændinge

DI-analysen viser, at 2021 blev et godt år for den økonomiske vækst med en stigning i bruttoværditilvæksten på 4,5 pct. (realvækst). Det har naturligvis også haft betydning for, hvor meget udlændingene bidrager med.

- Det understreger jo blot, at vores internationale kolleger har en stor betydning for det danske arbejdsmarked og den danske økonomi. Og derfor er der god grund til at tage godt imod de udlændinge, der har lyst til at arbejde i Danmark, både dem, der er kommet, og dem, der kommer fremadrettet, siger Steen Nielsen.

Udlændinges bidrag til værdiskabelsen i Danmark er mere end fordoblet siden 2010.

Læs også: Virksomhederne slår fast: Globaliseringen er ikke død, tværtimod

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold