Det er efterhånden gået hen og blevet en både hyggelig og værdiskabende tradition, at udenrigsministeriets årlige møde for de danske ambassadører skydes i gang med en uformel brunch i Industriens Hus, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, der tilbragte søndag formiddag med 70 ambassadører fra hele verden.

Foto: Michael Stub
21.08.22 DIB Nyheder

Sandahl takker danske ambassadører for godt samarbejde

Udenrigsministeriets årlige møde for de danske ambassadører blev skudt i gang med uformel brunch i Industriens Hus. DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen takker dem og deres medarbejdere for en ihærdig indsats for at hjælpe danske virksomheder på de globale markeder.

Det er efterhånden gået hen og blevet en både hyggelig og værdiskabende tradition, at udenrigsministeriets årlige møde for de danske ambassadører skydes i gang med en uformel brunch i Industriens Hus.

Det siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, der tilbragte søndag formiddag med 70 ambassadører fra hele verden.  

- Vi kan igen i år se tilbage på endnu et år med et godt og konstruktivt samarbejde. Og et samarbejde der bare fungerer takket være den utrættelige indsats, som de danske ambassadører og deres ansatte ude på repræsentationer verden over yder hver eneste dag, siger Lars Sandahl Sørensen.

Ambassadørerne er samlet i København til det årlige repræsentationschefsmøde, og brunchen er en uformel sammenkomst, der er startskuddet til det formelle program, der starter mandag morgen.

- Jeg fik benyttet lejligheden til at takke for et rigtig godt samarbejde i det forgangne år. Blandt andet med royalt fremstød til Nederlandene, Island og Paris, og ikke mindst statsbesøg til Tyskland. Dertil kommer besøg i Danmark fra Estlands præsident, Litauens premierminister og Ukraines udenrigsminister. Samt selvfølgelig besøget fra Indiens premierminister Modi her i Industriens Hus, hvor vi virkelig fik lejlighed til at vise, hvad det er vi kan i Danmark på det grønne område, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Grønne danske virksomheder skal tænke i amerikansk jobskabelse

Ny globalisering forude

Lars Sandahl Sørensen pointerer, at verden er blevet et sværere sted at navigere i for virksomheder.

- Der er stigende protektionisme, et voksende politisk ønske om at være selvforsynende og en energikrise i Europa, der skaber store internationale udfordringer og øget usikkerhed. Globaliseringen, som vi har været begunstiget af i årtier, er under massivt pres. Men den er ikke død. Vi bevæger os mod en ny form for globalisering, hvor virksomheder i stigende grad spreder deres aktiviteter og regionaliserer for at minimere deres risici, siger Lars Sandahl Sørensen. 

Han er dog ikke er bekymret på dansk erhvervslivs vegne.

- Vi skal have fokus på, hvordan vi tilpasser os mest effektivt til den nye situation. Og for at det skal lykkes bedst muligt, er det vigtigt med et fortsat tæt og konstruktivt samarbejde mellem dansk erhvervsliv og den danske udenrigstjeneste, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Eksporten trækkes frem af øget salg af tjenester

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold