01.02.23 DIB Nyheder

Fin fart på bilsalget i januar

Salget af nye biler kom godt fra start i 2023, hvor der for første gang i elleve måneder er en stigning i indregistrerede biler. Det viser nye tal fra Bilstatistik.dk.

I januar steg bilsalget nemlig med 10,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

- Januar er måneden, hvor mange bilmærker holder nytårskur og præsenterer kunderne for gode tilbud. Derfor har vi i branchen været spændte på at se, hvordan det nye bilår kom i gang, siger Thomas Møller Sørensen, der er branchedirektør for Bilbranchen, en del af DI.

- Samlet set har aktiviteten i bilhusene været tilfredsstillende i forhold til sidste år. Efter en lidt stille start er det vores indtryk, at der har været mere aktivitet i den sidste halvdel af januar, hvor den megen omtale af prisjusteringer på både nye og brugte biler trak flere nysgerrige til bilhusene, forklarer Thomas Møller Sørensen.

- Elbilernes andel af nyvognssalget fortsætter med at stige. I januar er salget af elbiler godt hjulpet på vej af Teslas annoncerede prisreduktioner på bestemte modeller. Men selv hvis man ser bort fra salget af Tesla i salgsstatistikkerne, er der tale om en fremgang i antallet af indregistrerede nye biler i januar i forhold til sidste år.

- Man skal huske på, der er en forskydning i tallene for salget af nye biler. De fleste af bilerne, der er indregistreret i januar, er i virkeligheden solgt for flere måneder siden. Derfor glæder vi os over, at det samlede antal indregistrerede biler i januar er højere end sidste år. Det vidner om, at bilfabrikkerne er på vej mod en mere normal produktion, og vi forventer nu igen normale leveringstider på nye biler, der svarer til tiderne før coronakrisen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold