Regeringen foreslår at afsætte en ramme på 2,3 mia. kr. i 2023 til ny inflationshjælp, som finansieres af en række konkrete tiltag.

30.01.23 DIB Nyheder

Inflationspakke: DI vil have fokus på konkurrencen med udlandet

De kommende forhandlinger om en inflationspakke skal have blik for konkurrenceudsatte erhverv, mener DI.

Regeringen inviterede i dag Folketingets partier til forhandlinger om ny inflationshjælp. Den samlede ramme for hjælpen er på 2,3 mia. kr. i 2023, som kommer oveni den hjælp, der er aftalt tidligere.

I Dansk Industri (DI) opfordrer man til, at politikerne har øjne for, at danske virksomheder ikke stilles dårligere i konkurrencen med udlandet, som er begyndt at skyde milliarder i statsstøtte til deres virksomheder.  

- Vi skal sikre lige konkurrencevilkår for danske virksomheder i Europa. Det er især fødevare- og fremstillingsindustrien, der er særligt hårdt ramte og udfordret på deres konkurrenceevne, fordi andre EU-lander skyder milliarder i statsstøtte i deres virksomheder. Det er derfor meget vigtigt, at politikerne husker de meget konkurrenceudsatte virksomheder i de kommende forhandlinger, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Han påpeger, at selvom inflationen har tabt fart, så er mange virksomheder og borgere stadig hårdt ramt af stigende udgifter.

- Der er borgere og virksomheder, der skal grave dybt i lommerne for at få hverdagen til at hænge sammen og produktionen til at køre rundt. Vi ser meget frem til resultatet af forhandlingerne inden vinterferien, siger Emil Fannikke Kiær.

Læs Finansministeriets faktaark om inflationspakken. 

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Emil Fannikke Kiær

Emil Fannikke Kiær

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3032
  • Mobil +45 2476 7713
  • E-mail efk@di.dk

Relateret indhold