Det er alle Danmarks godt 200.000 skattepligtige virksomheder og deres medarbejdere, der sidste år har bidraget til rekorden med et samlet bidrag på godt 680 mia. kr.

01.10.23 DIB Nyheder

Danske virksomheders velfærdsbidrag slår rekord

680 mia. kroner om året bidrager dansk erhvervsliv med til samfundsøkonomien, viser en ny analyse fra Dansk Industri. Vi er hinandens forudsætninger, det er værd at huske, når vi taler om vores bidrag, siger topchef Lars Sandahl Sørensen.

Danske virksomheders bidrag til samfundsøkonomien er rekordhøjt, viser en ny analyse fra Dansk Industri. 680 mia. kroner – om året!

- Virksomhederne og deres medarbejdere bidrager med skatter og afgifter for næsten 700 mia. kr. For det kan man f.eks. betale alle udgifter til både vores sundhedsvæsen, pleje og omsorg for vores børn, ældre, handicappede og socialt udsatte, hele folkepensionen og samtlige investeringer i bl.a. veje, skoler, plejehjem og forskning. Og det gør de altså hvert år, fortæller Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Rekorden kommer efter nogle hårdere år under corona-krisen, og det er alle landets godt 200.000 skattepligtige virksomheder og deres medarbejdere, der sidste år har bidraget til rekorden med et samlet bidrag på godt 680 mia. kr. Dermed bidrog skatteindtægterne fra virksomhedernes lønudbetalinger, overskud og investeringer mv. med over halvdelen af de midler, der blev brugt i det offentlige. 

- Det understreger, at Danmark er et fællesskab, hvor medarbejdere og virksomheder, det offentlige og det private, ikke er noget uden hinanden. Vi er hinandens forudsætninger, og det er værd at huske, når vi taler om, hvor meget vi hver især bidrager. Og hvor meget vi naturligt skal bidrage, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Frederiksen - Danskerne skal op i gear

Erhvervslivet skal være aktive i samfundet

DI-direktøren vil som repræsentant for DI’s 20.000 virksomheder med knap 700.000 medarbejdere gerne være med til at tage ansvar for samfundet, velfærd og arbejdspladser til sundhed, grøn omstilling og forsvaret.

- Behovet, for at erhvervslivet indtager en mere aktiv rolle i samfundet, har næppe nogensinde været større end lige nu. Alting omkring os bevæger sig i rasende fart, og det kan være svært at vurdere, hvor problemerne slutter, og mulighederne begynder. Men det er faktuelt, at vi ikke kan forfølge mulighederne uden bidraget fra erhvervslivet, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han minder om, at forudsætningen for, at virksomhederne kan blive ved med at bidrage er, at Danmark investerer i vores konkurrencekraft og sikrer vilkår, der gør det attraktivt at drive virksomhed i Danmark og peger også på, at danske virksomheder nu eksporterer for 2.000 milliarder kroner om året.

- Eksporten er historisk stor. Aldrig før har eksporten fyldt så meget i dansk økonomi og givet anledning til så mange danske arbejdspladser som nu, siger han.

Læs også: Der er penge til både velfærd og skattelettelser, vurderer DI

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Claus Aastrup Seidelin

Claus Aastrup Seidelin

Fagleder, Analyser

  • Direkte +45 3377 4863
  • Mobil +45 2779 6422
  • E-mail clas@di.dk

Relateret indhold