Statsminister Mette Frederiksen (S) takkede i sin tale ved DI Topmødet 2023 danske virksomheder for deres indsats - ikke mindst i forbindelse med krigen i Ukraine.

28.09.23 DIB Nyheder

Frederiksen - Danskerne skal op i gear

Danmarks konkurrenceevne skal have et gennemgribende serviceeftersyn, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) ved DI Topmødet 2023.

Jeg vinder ikke noget på det, men nogen skal sige det: Danmark skal op i gear.

Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen (S) i sin tale ved DI Topmødet 2023. En tale hvori hun startede med at erklære sig enig i ”næsten alt, der er sagt hidtil.”

Med det refererede hun til den tale, hvori Dansk Industris’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen kort forinden havde beskrevet, hvordan det danske fællesskab kan få 1+1 til at give 11.

- Vi har et fællesskab, hvor alle skal have mere med hjem, end de bringer ind til bordet. Den model skal vi passe godt på. Vi har udfordringer i samfundet, men når vi økonomien står bomstærkt, er det i høj grad takket være jeres indsats. Stædigt og omstillingsparat har I trodset usikkerhed og svære markedsvilkår, sagde Mette Frederiksen.

Men hun påpegede samtidig, at Danmark, EU og USA er udfordret. Den økonomiske betydning falder i sammenligning med blandt andre Kina.

- Vi har et stort forandringsbillede foran os. Alt for længe har vi sagt, at vi kunne konkurrere på grundlag af vores dygtighed og kreativitet. Men vi er afhængige af vores høje arbejdsmoral. Vi har en af verdens højeste erhvervsfrekvenser, men alt kan kun gå med flid og hårdt arbejde og øget velstand skal ikke føre til øget fritid, sagde Mette Frederiksen.

Læs også: Sandahl: Virksomhederne er hjertet i det danske fællesskab

Skattelettelser på vej

Ordene ”vi skal op i gear” gjaldt ikke mindst den danske arbejdsindsats og adgangen til arbejdskraft. Til den ende lovede statsministeren, at der vil komme skattelettelser, der ”belønner dem, der står op og går på arbejde.”

- Vi må også love hinanden, de mange tusinde unge mennesker, der står uden både job og uddannelse, kommer indenfor på jeres virksomheder. Nogen af dem kan gå i gang med arbejde med det samme. Andre  skal i gang med uddannelse. Og nogle vil have behov for en ekstra indsats. Den håber jeg, I vil yde dem, sagde statsministeren.

Hun sluttede af med at takke danske virksomheder for deres daglige bidrag til Danmark.

- Resten af verden er på fornavn med danske virksomheder, og I gør Danmark ære, sagde Mette Frederiksen.  

Læs også: Der er penge til både velfærd og skattelettelser, vurderer DI

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Høyer

Morten Høyer

Direktør for PA, Kommunikation, Brand & Marketing

  • Direkte +45 3377 4550
  • Mobil +45 2332 6743
  • E-mail moh@di.dk

Relateret indhold