Arkil gav Jim en chance - nu er han fastansat
43.000 unge mellem 15 og 24 år er hverken i job eller i uddannelse. Jim Vorgaard Toftun var en af dem, indtil han fandt den rette hylde hos Arkil i Næstved.
Ligesom mange andre virksomheder har entreprenørvirksomheden Arkil svært ved at finde nok kvalificeret arbejdskraft. Så da afdelingschef i Arkils filial i Næstved, Claus Haxgart, hørte, at der går 43.000 unge ledige rundt, kunne han ikke holde sin mund.
- Det er simpelthen ikke godt nok, at vi i Danmark ikke kan sikre, at de unge kommer ud og får en meningsfuld hverdag, når vi samtidig står og mangler dem på vores virksomheder, siger Claus Haxgart.
Entreprenørvirksomheden Arkil beskæftiger godt 2.100 ansatte og udfører forskellige former for entreprenørprojekter – lige fra fundering til kabelprojekter.
Og så er de med i Lederalliancen, som bygger bro mellem virksomheder, deres ledere og kommunens ungeindsatser med det formål at hjælpe de 43.000 unge, der lige nu hverken er i job eller uddannelse.
Læs også: Hver tiende 21-årige har hverken job eller uddannelse
3 måneders praktik førte til fastansættelse
Via Lederalliancen fik Næstved Jobcenter kontakt til Claus Haxgart. Jobcenteret foreslog ham, at tage Jim Vorgaard Toftun i tre måneders virksomhedspraktik. 23-årige Jim Vorgaard Toftun var på daværende tidspunkt hverken i job eller uddannelse. Han havde prøvet forskellige uddannelser og arbejdspladser, men havde endnu ikke fundet sin rette hylde.
- I begyndelsen gik Jim lidt til hånde i virksomheden og fik nogle simple opgaver. Han var dog utrolig interesseret i arbejdet og villig til at lære nyt, så vi endte med at sætte ham på et af de større projekter med mere komplekse opgaver, siger Claus Haxgart og fortsætter:
- Det er helt tydeligt, at vi passer godt sammen, og at det er et vellykket match fra begge sider. Vi er enormt positivt overraskede.
Efter praktikken blev Jim Vorgaard Toftun fastansat som specialarbejder i virksomheden. Og lige nu overvejer begge parter, om Jim Vorgaard Toftun skal begynde i lære som anlægstruktør i virksomheden.
Læs også: ”Vi siger altid ja”
Gode råd til andre virksomheder
Udover at have et konkret rekrutteringsbehov i virksomheden, så mener Claus Haxgart også, at vi alle sammen har et fælles ansvar for at få næste generation godt videre.
- Jeg tror desværre, at mange virksomheder er usikre på, om de kan gøre det godt nok, og om det bliver for besværligt at tage en ung ind i virksomheden. Men det er jo ikke raketvidenskab det her, siger Claus Haxgart og kommer med følgende gode råd til andre virksomheder:
- Gør jer klart, hvad I kan tilbyde en ung i jeres virksomhed. Find en erfaren medarbejder i virksomheden, der kan tage den nye kollega under sine vinger. Og meld jer ind i Lederalliancen og hør om andre virksomheders erfaringer.
Fakta
Vil du vide mere om Lederalliancen?
Så deltag i et webinar om Lederalliancen
På det første webinar den 15. november kan du høre Claus Haxgart fortælle mere om sine erfaringer med Lederalliancen.
Læs mere om Lederalliancen og tilmeld dig et netværksmøde i dit nærområde på denne hjemmeside: Lederalliancen Lederne
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.