Det er positivt med en stabil og varig økonomisk ramme, men der er behov for at følge området, da FGU fortsat har en stram økonomi, siger Signe Tychsen Philip, underdirektør for Erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser i DI.

Foto: Sif Meincke
22.11.23 DIB Nyheder

Forberedende grunduddannelser får varigt millionløft

Et helt enigt folketing vil styrke de forberedende grunduddannelser (FGU) med 135 millioner kroner til varigt løft og 27,6 millioner kroner i 2024 til bedre værksteder, køkkenfaciliteter og undervisningsmaterialer. Det glæder DI, der dog påpeger, at området stadig har en stram økonomi.

Regeringen og alle Folketingets partier har indgået en aftale om at styrke de forberedende grunduddannelser (FGU-institutionerne). Med aftalen følger 135 millioner kroner til  et varigt løft og 27,6 millioner kroner i 2024 til bedre værksteder, køkkenfaciliteter og undervisningsmaterialer.

- Skolerne har brug for en permanent økonomisk saltvandsindsprøjtning. Ligesom flere af de unge skal have mulighed for at komme ud på en rigtig arbejdsplads som en del af uddannelsen. Alt dette lykkedes med denne aftale. Så jeg er en glad minister, siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye i en pressemeddelelse.

Læs også: Arkil gav Jim en chance - nu er han fastansat

Mange gode takter

I Dansk Industri (DI) mener Signe Tychsen Philip, underdirektør for Erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser, at der er mange gode takter i den nye FGU-aftale.

- Det er rigtig dejligt med mulighed for længere praktikperiode, og at skolerne får mere fleksibilitet til lokalt at lave det bedste tilbud. Og så er det positivt med en stabil og varig økonomisk ramme, men der er behov for at følge området, da FGU fortsat har en stram økonomi, siger hun.

Hun glæder sig desuden over, at skolerne får mere fleksibilitet til den lokale tilrettelæggelse af undervisningen, og at der skabes bedre overgange fra grundskole til FGU.

- Det er også godt, at man styrker erhvervsgrunduddannelsen (egu’en) ved bl.a. at etablere et nationalt partnerskab for egu’en hvor virksomhederne også kommer med, så vi får høstet alle de gode erfaringer og udbredt kendskabet til selve uddannelsen, siger Signe Tychsen Philip.

Læs også: Danish Crown er på skoleskemaet på forberedende grunduddannelser

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Signe Tychsen Philip

Signe Tychsen Philip

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3283
  • Mobil +45 2565 9282
  • E-mail siph@di.dk

Relateret indhold