Dansk økonomi er i teknisk recession, selv om arbejdsmarkedet ifølge cheføkonom Allan Sørensen stadig udvikler sig rigtig pænt. 

30.11.23 DIB Nyheder

Opbremsning i dansk økonomi vil fortsætte spår DI

Dansk økonomi skrumpede i tredje kvartal. Det er ikke overraskende, og nedgangen vil fortsætte, mener DI.

Dansk økonomi skrumpede 0,1 procent i tredje kvartal, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er ikke overraskende, og opbremsningen vil ifølge DI fortsætte vinteren over og afspejle sig på arbejdsmarkedet i 2024.

- Den høje inflation, de mange rentestigninger og lav vækst i udlandet sætter nu også spor i dansk økonomi. Vi er ramt af økonomisk modvind, og derfor er det ikke overraskende at økonomien giver efter, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Læs også: EU bør skifte handelsmæssig kurs

Danmark i teknisk recession

Han påpeger, at Danmark nu har haft to kvartaler i træk med tilbagegang og dermed er dansk økonomi i teknisk recession, selv om arbejdsmarkedet ifølge cheføkonomen stadig udvikler sig rigtig pænt. 

- Der vil også være lav aktivitet hen over vinteren, og det betyder, at de gode tider på arbejdsmarkedet lakker mod enden. Beskæftigelsen vil begynde at bøje af i løbet af 2024, siger Allan Sørensen.

I årets første tre kvartaler steg BNP med 1,3 procent i forhold til samme periode sidste år. Uden medicinalindustriens bidrag ville BNP være gået tilbage med 0,5 procent.

- Væksten er utrolig lav for tiden. Medicinalindustrien holder hånden under dansk økonomi. Uden Novo Nordisk store succes ville væksttallene se meget værre ud, siger Allan Sørensen.

Læs også: Europæiske erhvervsorganisationer sender advarsel til EU-lovgivere

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold