Lagring af CO2 i den danske undergrund har store potentialer, mener DI.

13.12.23 DIB Nyheder

Nu kan der søges om CO2-lagring i undergrunden

Det er nu muligt at ansøge om tilladelse til at undersøge undergrunden med henblik på lagring af CO2 i undergrunden i fem afgrænsede områder på land. Ansøgningsfristen er 24. januar 2024.

I dag har Energistyrelsen åbnet for ansøgninger om tilladelser til at undersøge undergrunden med henblik på lagring af CO2 i udbudte områder omkring Gassum, Havnsø, Rødby, Stenlille og Thorning.

Tilladelserne til at efterforske undergrunden bliver i første omgang givet i op til seks år med mulighed for forlængelse til ti år. Hvis området lever op til alle miljømæssige krav, og der konstateres en egnet lokalitet til lagring af CO2, har tilladelseshaver fortrinsret til at ansøge om en lagringstilladelse, som kan vare i op til 30 år, skriver styrelsen.  

- Det er et vigtigt skridt for at realisere CCUS i Danmark og lige præcis den fokus på implementering, som vi har efterspurgt. Det er godt, at det kommer nu og helt i overensstemmelse med tidsplanen i aftalen. Det er vigtigt at få udmøntet de konkrete udbud og ansøgningsrunder og holde tempoet, så virksomhederne kan komme i gang, siger vicedirektør Anne Højer Simonsen, Dansk Industri (DI).

Vilkårene for ansøgningerne er offentliggjort hos Energistyrelsen, og der er ansøgningsfrist den 24. januar 2024.

Læs også: Esbjerg Havn flyder over af opgaver

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anne Højer Simonsen

Anne Højer Simonsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3465
  • Mobil +45 4014 0603
  • E-mail anhs@di.dk

Relateret indhold