Ligestillingsminister Marie Bjerre støtter DI's initiativer, der fremmer diversiteten i virksomheders bestyrelser. Her deltog ministeren ved arrangementet "Fremtidens Bestyrelser" i sidste uge, hvor hun slog fast, at hun har høje ambitioner på området.

Foto: Stephanie Brink Harck
14.02.23 DIB Nyheder

DI: Fremtidens bestyrelser skal have yderligere 1500 kvinder

Med nyt partnerskab skærper Dansk Industri indsatsen for at profilere kvindelige kandidater til det øverste ledelseslag i landets virksomheder.

Mange taler om diversitet, men alt for få gøre noget ved det.

Den ubalance styrker DI nu indsatsen for at rette op på. Og erhvervsorganisationen sætter et konkret mål for sin succes: I løbet af 19 måneder vil erhvervsorganisationen nemlig bidrage til, at der kommer yderligere 1500 kvinder i danske virksomheders bestyrelser. Det sker i et nyt partnerskab, der som giver virksomheder et redskab til at forbedre kønsbalancen.  

- Vi har vores egen database, Women on Board, med over 200 kvinder, som er klar til en bestyrelsespost. Det netværk gør vi endnu stærkere gennem et nyt partnerskab med Bestyrelseskvinder og SelectionF, der også har et betydeligt antal af kvinder, som gerne vil være med. Dermed giver vi dansk erhvervsliv et stærkere værktøj til, at virksomhederne kan øge diversiteten i deres topledelse, fortæller underdirektør i DI, Pernille Erichsen.

DI planlægger en stribe aktiviteter, der gør databasen og kvinderne synlige overfor virksomheder. Partnerskabet tog hul på markedsføringen i sidste uge, da de tre organisationer præsenterede ”Fremtidens Bestyrelser” ved et arrangement i København.

Læs mere om Fremtidens Bestyrelser her

Partnerskabets succesparameter tager afsæt i Danmarks Statistiks oversigt over kvinder i bestyrelser i virksomheder med over 50 ansatte.

I 2021 udgjorde kvinderne 19 procent af samtlige bestyrelsesmedlemmer. Fremtidens Bestyrelser vil øge denne andel med ekstra 1500 kvindelige de næste 19 måneder.  Det vil være første skridt på vejen til at indfri DI’s overordnede ambition om at nå mål om en andel på 40 procent kvinder i ledelser og bestyrelser frem mod 2030. 

Forpligtigende mål virker

At nå ekstra 1500 på 19 måneder ser Pernille Erichsen også som både et realistisk og forpligtigende mål.

- For os er det vigtigt, at virksomhederne selv bidrager til at indfri ambitionerne. Derfor giver vi dem nogle værktøjer og noget rådgivning, så vi bidrager til at skabe en bedre balance i bestyrelserne, siger Pernille Erichsen.

Blandt DI’s andre initiativer for at øge diversiteten er manifestet ”Gender Diversity Pledge”, hvor virksomheder forpligtiger siger til at skabe en bedre kønsbalance på alle ledelsesniveauer.

Læs mere om pledget her

og støt op ved at underskrive her

Her er partnerskabet for Fremtidens Bestyrelser

I bestyrelsen for Fremtidens Bestyrelser er kønsfordelingen mere balanceret med seks kvindelige medlemmer og fem mandlige:

 • Roger Courage Matthisen, sekretariatsleder, DI (formand)
 • Henriette Fenger Ellekrog, CHRO & EVP, Ørsted
 • Ib Enevoldsen, Managing Director, Rambøll
 • Anne Kathrine Steenbjerge, CEO, Ancotrans
 • Mie Krog, bestyrelsesformand, Selection F
 • Jørgen Peter Rasmussen, bestyrelsesformand, Selection F
 • Mille Lindskrog Knudsen, bestyrelsesformand, Bestyrelseskvinder
 • Lone Hass, bestyrelsesmedlem, Bestyrelseskvinder
 • Pernille Erichsen, underdirektør, Dansk Industri
 • Mikkel Haarder, underdirektør, Dansk Industri
 • Frank Langkjær, CEO, Stubkjær Family Group

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

 • Direkte +45 3377 3092
 • Mobil +45 2724 2905
 • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold