- Min forventning er, at Danmarks eksport og import til og fra Rusland vil falde yderligere i de kommende kvartaler. Faldet bliver nok ikke lige så stort, som det var umiddelbart efter invasionen af Rusland, men udvikling er entydig i retning af mindre og mindre samhandel, siger Peter Thagesen fra DI.

23.02.23 DIB Nyheder

Samhandel med Rusland er styrtdykket

Både import og eksport til Rusland er faldet med et hult drøn efter Rusland invaderede Ukraine. DI’s chef for global handel og investeringer forventer yderligere fald i samhandlen i de kommende måneder.

Det er ikke kun importen af naturgas fra Rusland, der er svundet kraftigt ind siden Rusland invaderede Ukraine. Det samme kan siges om næsten al anden eksport og import af varer og tjenester, viser en opgørelse foretaget af Dansk Industri på baggrund af data fra Danmarks Statistik.

Målt i kroner og ører er Danmarks eksport til Rusland faldet fra 3,6 mia. kr. i første kvartal 2022 til 1 mia. kr. i fjerde kvartal 2022, svarende til et fald på 71 procent.

I den tilsvarende periode er importen fra Rusland faldet fra 3,6 mia. kr. til 1,3 mia. kr.

- Der er tale om et historisk fald i samhandel, som nok er forventeligt, men dog stadig ret bemærkelsesværdigt, siger DI’s chef for global handel og investeringer Peter Thagesen og tilføjer:

- Tallene her viser ret tydeligt, at der er gjort en væsentlig indsats for at bremse samhandlen med Rusland.

Større fald i vente

Ifølge DI-chefen arbejder mange virksomheder på at få yderligere nedbragt deres handel med Rusland.

- Min forventning er, at Danmarks eksport og import til og fra Rusland vil falde yderligere i de kommende kvartaler. Faldet bliver nok ikke lige så stort, som det var umiddelbart efter invasionen af Rusland, men udvikling er entydig i retning af mindre og mindre samhandel, siger Peter Thagesen.

Læs også: Midt i en krigstid: Gode kolleger er kilden til glæde for ukrainske Iryna

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Peter Dige Thagesen

Peter Dige Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold