10.03.23 DIB Nyheder

Bilsalget fortsætter fremgangen

Ny fremgang i bilsalget drives især af stødt stigende salg af elbiler, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Bilsalget er kommet rigtig godt fra start her i 2023. Det viser de månedlige, sæsonkorrigerede salgstal fra Danmarks Statistik.

- Bilsalget fortsætter de flotte takter fra januar, og det er nu anden måned i træk, hvor salget går frem i forhold til samme måned sidste år. siger Thomas Møller Sørensen, direktør for Bilbranchen i Dansk Industri.

 - Salgstallene vidner om at bilfabrikkerne er ved at få has på forsyningsproblemerne, da mange af de registrerede biler jo er købt måneder forinden

Elbilerne drøner frem

Det er særligt elbilerne, der igen oplever solid fremgang på det danske marked. Omvendt taber plug-in hybriderne markedsandele. En tendens, der startede i 2022 og fortsætter i 2023.

 - De grønne biler fylder mere og mere i salgstallene, men det er de rene elbiler, der klart er danskernes foretrukne. I februar var over hver fjerde indregistrerede bil en elbil, og der bliver generelt solgt mere end dobbelt så mange elbiler som plug-in hybridbiler.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold