13.000 personer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, de frivillige i Hjemmeværnet samt Kystredningstjenesten, passer til hverdag et civilt arbejde som tømrer, murer, fuldmægtig eller virksomhedsleder.

Foto: Soldaten
30.06.23 DIB Nyheder

Danmark indfører ”Uniform på jobbet-dag”

DI Forsvar og Sikkerhed støtter 100 procent op om det nye initiativ ”Uniform på jobbet-dag” og opfordrer danske virksomheder til at bakke op.

Reservister og frivillige i Forsvaret, Hjemmeværnet og beredskabet skal fremover kunne bære uniform på deres arbejdsplads eller studiested en dag om året. Formålet er at skabe opmærksomhed om deres store indsats for dansk forsvar og beredskab, og det er organisationen InterForce, som har  arbejdet på, at Danmark indfører dagen, ligesom Sverige og Norge har gjort det.

- I en tid med krig i Europa, cybertrusler, pandemier og ekstremt vejr er der mere end nogensinde brug for de frivillige og reservisterne i det danske forsvar og beredskab. Med Uniform-på-jobbet-dag markerer vi deres betydning for det danske samfund, og hylder deres mod og indsats. Det skylder vi dem, siger fungerende forsvarsminister, Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

DI Forsvar og Sikkerhed bakker op

Uniform på jobbet-dagen i år er fastlagt til onsdag den 27. september 2023, og vil fremover bliver gennemført på den sidste onsdag i september.

Det vækker begejstring i DI Forsvar og Sikkerhed, hvor direktør Joachim Finkielman opfordrer danske virksomheder til at bakke op om dagen.

- Det er et fremragende initiativ fra Interforce, som er tilknyttet Forsvaret og sat i verden for at skabe et nært samarbejde med den civile sektor. Det er utroligt vigtigt, at vi husker på de 13.000 personer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, de frivillige i Hjemmeværnet samt Kystredningstjenesten, der til hverdag passer et civilt arbejde som tømrer, murer, fuldmægtig eller virksomhedsleder. Derfor støtter vi selvfølgelig 100 procent op om det nye initiativ, siger Joachim Finkielman.

Yderligere information bliver tilgængeligt på en ny hjemmeside om ”Uniform på jobbet-dag”, som lanceres på den anden side af sommerferien.

Læs også: Forsvarsaftale vil styrke virksomheders cyberforsvar

Fakta

Støt op om Interforce

Interforce blev grundlagt i 1999. Det er en organisation, der er tilknyttet Forsvaret men er sat i verden for at skabe et nært samarbejde med den civile sektor.

Størstedelen af de ansatte i Forsvaret og Beredskabsstyrelsen vælger nemlig ikke vælger at forblive der i en livslang karriere. Alligevel synes flere ansatte, at det er svært at konvertere de militære- og beredskabsfaglige kompetencer til civile færdigheder. Verden ’udenfor hegnet’ adskiller sig simpelthen grundlæggende fra verden ’inden for hegnet’.

Interforce hjælper med informationskampagner og tæt kontakt med virksomhederne med henblik på at oplyse om de kvaliteter, reservisterne kan bidrage med. Det gælder, uanset om de har betjent en dysekanon, været maskinspecialister eller været gode til gennembrydning af mure under en redningsindsats, at deres fagspecifikke uddannelse og de kompetencer, det har taget flere år at opbygge, kan bruges aktivt i civilt arbejde.

Det er både gratis og juridisk uforpligtende for din virksomhed at blive medlem af InterForce. 

Find mere info og meld dig til her: InterForce

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Joachim Finkielman

Joachim Finkielman

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3673
  • Mobil +45 6187 1540
  • E-mail jofi@di.dk

Relateret indhold