Morten Lind Eisensee bliver chef for juridisk analyse, som underdirektør Ulla Løvschal Wernblad får det overordnede ansvar for.

Foto: Jeppe Carlsen
23.06.23 DIB Nyheder

DI styrker hjælp til at navigere i EU’s komplekse regeljungle

Danske virksomheder slås med stadig mere kompleks jura ved ansættelse af medarbejdere. Ny afdeling i DI Personalejura skruer op for hjælpen til medlemsvirksomheder.

Hvad er kravene til løngennemsigtighed? Hvordan overholder vi kravene til diversitet, så vi undgår forskelsbehandling? Hvilke konsekvenser har den nye lov om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår, der træder i kraft 1. juli?

Disse og mange flere spørgsmål møder DI’s personalejuridiske rådgivere dagligt fra hundredevis af  medlemsvirksomheder, der skal forstå og efterleve lovkrav til ansættelser, hvor betingelserne bliver stadigt vanskeligere at navigere rundt i.

Nu opretter DI ny enhed for personalejuridisk analyse, som skal gøre det endnu nemmere for virksomhederne at få indarbejdet de komplekse regler i hverdagen.

- Vi styrker vores arbejde med både at påvirke reglerne, der er på vej, og samtidig hjælpe virksomhederne med at forstå de krav, de skal leve op til, når reglerne er vedtaget, siger underdirektør i DI Ulla Løvschal Wernblad, der får det overordnede ansvar for den nye enhed, Personalejura juridisk analyse.

Vigtige aktuelle dagsordner

Morten Lind Eisensee bliver chef for juridisk analyse og vil stå i spidsen for afdelingen. Morten har mere end 20 års erfaring med ansættelsesretten og har bl.a. ført sager helt til Højesteret og EU-Domstolen for DI-medlemmer. 

- I DI er vi i en unik position til at hjælpe virksomhederne med at håndtere de mange nye krav så godt som muligt. Det glæder jeg mig til at bidrage til ved at være med til at sætte endnu skarpere lys på, hvilke nye regler, der er på vej, og hvordan virksomhederne bedst håndterer dem i hverdagen, siger han.

Nogle af de områder, som der aktuelt er særligt stort fokus på, er de nye regler fra EU om løngennemsigtighed og medlemsvirksomheders stigende fokus på diversitet og inklusion.

Det er to meget vigtige dagsordner, hvor det er helt afgørende, at DI påvirker, hvordan reglerne bliver udformet og fortolket, så de understøtter virksomhedernes arbejde med ligeløn, mangfoldighed og inklusion. Også på dette felt er vi virksomhedernes talerør, og skal sørge for, at der bliver bygget bro imellem politik, jura og virkeligheden i den enkelte virksomhed, siger Ulla Løvschal Wernblad.

Fakta

Morten Lind Eisensee

  • Advokat, møderet for Højesteret
  • 2023: Fagchef for personalejuridisk analyse, DI, Personalejura
  • 2022: Vinder af H.G Carlsen-prisen for mangeårige indsats på det ansættelsesretlige område.
  • 2020: Fagleder for politisk-juridisk analyse, DI, Personalejura
  • 2015: Advokat, Poul Schmith/Kammeradvokaten
  • 2017: Seniorchefkonsulent, DI Personalejura
  • 2008: Chefkonsulent, DI Personalejura
  • 2003: Konsulent, DI Personalejura
  • 2000: Advokat, Lett, Vilstrup & Partnere
  • 1997: Advokatfuldmægtig, DELACOUR lawfirm

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold