28.09.23 DIB Nyheder

Debat om diversitet: Hvorfor sidder vi her og taler dansk

Direktørerne for Stark Danmark, Netcompany og Weply delte deres synspunkter på diversitet i deres virksomheder ved DI Topmødet.

Vejen til et mangfoldigt erhvervsliv er mange. Det stod klart ved den velbesøgte debat om diversitet ved DI Topmødet 2023, hvor Britta Korre Stenholt adm. direktør for Stark Danmark, adm. direktør André Rogaczewski fra Netcompany og adm. direktør for Weply Søren Gøtterup-Tang fortalte om de tre virksomheders tilgange til at styrke diversiteten i deres virksomheder.

Du kan se hele debatten i den vedhæftede video, hvor André Rogaczewski med henvisning til hans egen fortid som flygtning fra Polen pointerede, at diversitet er mange ting, og at en del allerede var udelukket fra at følge debatten, fordi den var på dansk.

Britta Korre Stenholt kom ind i en den typisk mandsdominerede byggeribranche.

- Jeg kan tage mig selv, jeg er speciel, fordi jeg er en kvinde i et mandefag. Men i virkeligheden kom jeg med noget andet – nemlig at jeg aldrig havde arbejdet i byggebranchen før, sagde hun.

Stark-direktøren har underskrevet DI’s diversitetsløfte. Virksomheden har i dag 19 procent kvinder blandt de ansatte. Målet er 25 procent i 2030.

Weply er dygtige til og kendte for at ansætte mange med et handicap. Knapt en tredjedel af medarbejderne er i den gruppe. Hans bedste råd til virksomheder, der vil gå samme vej, var at se på hvilke 37 timers stillinger, der kunne deles op i flere job.

- Overordnet har vi et mål om at skabe 500 gode job i stedet for 50 perfekte. Mange af vores ansatte kan bedst klare 5-10 timers arbejde. Det giver selvfølgelig noget mere administration, men det må man tage med, sagde Søren Gøtterup-Tang.

Mikkel Haarder

Mikkel Haarder

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3574
  • Mobil +45 2577 9161
  • E-mail miha@di.dk

Relateret indhold