Dorte West (V), borgmester i Herning, insisterer på en levende dialog med det lokale erhvervsliv.

Tobias Nørgaard Pedersen/Herning Kommune
26.09.23 DIB Nyheder

Hernings borgmester: Vi er klar til topmøde i topklasse

I Herning har man opskriften på et af de bedste erhvervsklimaer i Danmark, og borgmesteren glæder sig over, at byen er vært for DI’s topmøde.

Når Dansk Industri torsdag slår dørene op til årets topmøde i Boxen i Herning, er det midt i det bedste erhvervsklima i Danmark.

Herning er nemlig ifølge Dansk Industris årlige rangliste over landets mest erhvervsenlige kommuner, den tredjebedste af slagsen, mens nabokommunen Ikast-Brande nupper førstepladsen.

- Derfor er vi også utroligt glade for, at topmødet i år afholdes i Herning. Vi har et dynamisk erhvervsliv i Herning, som ofte takker ja til at komme, når de bliver inviteret. Derfor er det dejligt, at så mange andre har takket ja til at komme her, siger Dorte West (V), borgmester i Herning.

Europæisk topklasse

Borgmesteren deltager selv i topmødet sammen med næsten 1500 andre og mener ”i al ydmyghed”, at Jyske Bank Boxen i Herning er perfekt til det koncept, som topmødet udspiller sig efter i år.

- Jyske Bank Boxen har nogle event-faciliteter i europæisk topklasse, og passer derfor godt til årets DI- topmøde, som jo i år har et mere levende og folkemøde-agtigt præg end tidligere med flere scener i spil. Jeg synes, der er lavet et ret alsidigt program, der bør kunne interessere alle typer virksomheder, mener Dorte West.

Samtidig understreger hun Boxens mange kvadratmeter, der også giver god plads og mulighed for at netværke under mere uformelle former.

- Det er jo en meget stor del af sådan et event, og i det hele taget en af hemmelighederne bag et velfungerende erhvervsliv.

Løsninger i fællesskab

Herning kommune er rykket op fra 5. pladsen til en 3. plads i DI’s erhvervsanalyse, og opskriften for et velfungerende lokalt erhvervsklima er netop at stikke hovederne sammen og konstant holde gang i en god dialog.

- I Herning bestræber vi os på at være lydhøre og fleksible i forhold til de ønsker, vores erhvervsliv kommer med. De er jo drivkraften i vores samfund, som er med til at skabe arbejdspladser. Derfor prøver vi hele tiden at finde løsninger i fællesskab, fortæller Dorte West.

Det indebærer blandt andet en ny erhvervsstrategi, som er udarbejdet i tæt samarbejde erhvervslivet og kommunen i mellem.

- Den er netop et udtryk for, at vi løfter sammen. Vi har haft flere erhvervskonferencer, og jeg inviterer også ind til morgenkaffe med jævne mellemrum så vi hele tiden har en dialog og ved, hvad der rører sig i erhvervslivet, siger Dorte West.

Godt signal

Midt- og Vestjylland har samlet set haft et løft i erhvervsvenligheden siden sidste års undersøgelse.

Samtidig ligger regionen med en gennemsnitlig tilfredshed på 3,94 på en skala fra 1 til 5 samtidigt væsentligt over landsgennemsnittet på ca. 3,6.

Fire ud af syv kommuner ligger i top 10 blandt de 92 kommuner, som indgår i undersøgelsen. Udover Ikast-Brande og Herning er det Lemvig og Skive.

- Derfor synes jeg også, at der er et godt signal i at topmødet holdes i Herning i år. Vi er jo en stor del af produktionsdanmark, og der kan godt være en nysgerrighed på, hvad det er, vi kan her, som vi kan udbrede til andre. Samtidig får mange driftige virksomheder mulighed for at mødes. Det er vi glade for at lægge lokaler til, siger Dorte West.

Har man ikke mulighed for at deltage i topmødet fysisk, kan man følge med live via streaming. Tilmeld dig her.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Holm

Anders Holm

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3568
  • Mobil +45 3134 1266
  • E-mail andh@di.dk

Relateret indhold