Integrationsgrunduddannelsen er en rigtig god ordning, for mange fortsætter i beskæftigelse efter at have været ansat som igu-elev, siger Steen Nielsen, vicedirektør og arbejdsmarkedschef i DI.

22.09.23 DIB Nyheder

IGU-forlængelse begejstrer i DI

Det vækker glæde i DI, at flygtninge og familiesammenførte også de næste fire år kan benytte sig af IGU-ordningen, som også er blevet udvidet.

Regeringen har indgået en aftale med arbejdsmarkedets parter om at videreføre og udvide den såkaldte igu-ordning (Integrationsgrunduddannelsen) frem til 2028, så flere får mulighed for at komme i arbejde via et igu-forløb.

Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

- Igu har vist sig at være en god indgang til arbejdsmarkedet for flygtninge, mens det også hjælper virksomhederne i den nuværende situation, hvor vi har mangel på arbejdskraft. Samtidig er vi på vej med en arbejdspligt, der er målrettet mennesker med et integrationsbehov. Vores mål med både arbejdspligten og igu’en er selvfølgelig, at langt flere udlændinge i Danmark bidrager og er selvforsøgende, siger udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S).

Find mere information om Integrationsuddannelsen

Kommuner bør sætte gang i samarbejde

I DI er Steen Nielsen, vicedirektør og arbejdsmarkedschef, meget glad for, at igu-ordningen nu er blevet forlænget.

- Vi er særligt glade for, at ordningen er blevet udvidet, så endnu flere flygtninge og familiesammenførte kan få glæde af ordningen. Integrationsgrunduddannelsen er en rigtig god ordning, for mange fortsætter i beskæftigelse efter at have været ansat som igu-elev, siger Steen Nielsen.

Han påpeger, at integration på arbejdsmarkedet stadig er en udfordring, selv om det de sidste år er gået fremad med integrationen og mange flere flygtninge og indvandrere er kommet i job.

- Vi håber, at kommunerne nu vil sætte gang i samarbejdet med de lokale virksomheder om at ansætte flere igu-elever, for virksomhederne efterspørger flere medarbejdere og vil ofte gerne bidrage lokalt til at hjælpe flere i job, siger Steen Nielsen.

Regeringen vil hurtigst muligt søge tilslutning til aftalen blandt Folketingets partier.

Læs også:

Populært flygtningeprogram er gået i glemmebogen

Syrisk buschauffør er blevet lokal kendis i Odense

Keolis syriske buschauffør frygter at skulle forlade Danmark: Jeg lever min drøm her

Fakta

Udvidet IGU-ordning

Målgruppen for IGU-ordningen vil fremover omfatte flygtninge og alle grupper af familiesammenførte i alderen 18-50 år med en opholdstid på op til 20 år.

Kilde: Trepartsaftale om videreførelse og udvidelse af
integrationsgrunduddannelse

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Emma Barslund Fosse

Emma Barslund Fosse

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3082
  • Mobil +45 2250 8040
  • E-mail embf@di.dk

Relateret indhold