Ifølge en pressemeddelelse fra NEXT bliver det med donationen muligt for NEXT at udbygge skolen og i højere grad lade den blive en del af lokalområdet.

Foto: Palle Demant
19.01.24 DIB Nyheder

A.P. Møller Fonden skænker erhvervsuddannelshus for 125 mio kr.

Det er en fantastisk gave til erhvervsuddannelserne, at A.P. Møller Fonden skænker 125 mio kr. til et erhvervsudddannelshus på Nørrebro, mener DI.

Pengene går til et helt nyt hus i form af et såkaldt praksisakademi, som skal forene det praksisfaglige og teoretiske på erhvervsuddannelserne med et mere attraktivt ungdoms- og studiemiljø.

Den nye bygning bliver på lidt over 6.000 kvadratmeter, og ifølge en pressemeddelelse fra A.P. Møller Fonden får den ”nogle af Københavns bedste rammer for faglige og sociale fællesskaber.”

Dermed skal campusområdet på Nørrebro i fremtiden være et attraktivt alternativ til det almene gymnasium for en bred gruppe af unge, lyder det i pressemeddelelsen.:

- Dansk erhvervsliv har brug for dygtige, fagligt uddannede medarbejdere. Men desværre vælger alt for få unge de perspektivrige erhvervsuddannelser. Donationen til det nye praksisakademi skal forhåbentlig bidrage til at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse ved at tilbyde rammer, der understøtter høj faglighed, viden i bred forstand og ikke mindst fællesskab mellem unge, siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden.

Læs også: Virksomheder forventer mangel på medarbejdere i mange år

Rigtig godt set, mener DI

I den kommende tid vil der blive afholdt en arkitektkonkurrence for byggeriet af praksisakademiet. Her vil elever, lærere og eksperter blive inddraget, og byggeriet påbegyndes snarest muligt, så det kan stå klar i slutningen af 2027.
- Det er rigtigt godt set af A.P. Møller Fonden at fokusere på København, hvor kun 11 procent søgte en erhvervsuddannelse i 2022, skriver Signe Tychsen Philip, Dansk Industris underdirektør med ansvar for Erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser, på LinkedIn.

Hun påpeger, at de 11 procent er langt under landsgennemsnittet, som ligger på cirka 20 procent.

Glad mand på NEXT

Administrerende direktør på NEXT, Ole Heinager, er også en glad mand, Ifølge en pressemeddelelse gør donationen det muligt for NEXT at udbygge skolen og i højere grad lade den blive en del af lokalområdet.

- Som skole er vi taknemmelige over den generøse donation fra A.P. Møller Fonden. Investeringer i de erhvervsfaglige uddannelser og stærke studiemiljøer er helt afgørende for både at kunne rekruttere og fastholde de unge. Praksisakademiet bliver et flagskib på Nørrebro, hvor vi har vendt den traditionelle erhvervsskole på hovedet for at skabe rammer, som bedre kan understøtte eksperimenterende læringskulturer og give eleverne på tværs af uddannelser mulighed for eksempelvis at lære mere om fremtidens teknologi og bæredygtighed, siger Ole Heinager.

Læs også: Hæng håndværkeren på væggen i 2024

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Signe Tychsen Philip

Signe Tychsen Philip

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3283
  • Mobil +45 2565 9282
  • E-mail siph@di.dk

Relateret indhold