Ansvaret for bæredygtighedsrapportering rykker i stigende grad helt eller delvist over i finans- og økonomiafdelingen.

Foto: Getty
17.01.24 DIB Nyheder

Bæredygtighedskrav haves - økonomtyper ønskes

I 2023 blev der 1281 gange slået job op på Jobindex med ønsker om ESG kompetencer. Det er en tredobling fra 2021, og det er især økonomi og regnskabsfolk, der bliver søgt efter.

Fra 2010 og frem til 2020 var der i alt 418 jobopslag på Jobindex, der indeholdt betegnelsen ”ESG”. I 2021 var der 350 opslag, i 2022 var der 797 og i 2023 var der 1281.

- Det er en voldsom udvikling, og det viser noget om, hvor stor en indsats det kræver for virksomhederne at leve op til krav om bæredygtigheds-rapportering, siger Marie Gad, chef for global udvikling og bæredygtighed i Dansk Industri (DI).

Bogstavkombinationen ESG står, som det efterhånden vil være de fleste bekendt, for ’Environmental, Social og Governance’. Oversat til dansk betyder det miljø, sociale forhold og god selskabsledelse, og det er forhold, som virksomheder i stigende omfang skal rapportere om til myndigheder, investorer, banker, kunder og leverandører samt samarbejdspartnere.

- Det kan måske overraske nogen, at det især er folk med økonomiske uddannelser, der efterspørges til stillinger med ESG. Men vi ser i stigende grad, at ansvaret for bæredygtighedsrapportering rykker helt eller delvist over i finans- og økonomiafdelingen, siger Marie Gad.

Læs også: Virksomheder forventer mangel på medarbejdere i mange år

Nyt univers hjælper virksomheder

For at hjælpe virksomheder og deres medarbejdere mest muligt, har DI netop lanceret en digital portal for ESG og bæredygtighed: di.dk/ESG, hvor medlemmer kan hente viden, vejledninger, skabeloner og gode råd til bæredygtighedsrapportering. Siden bliver løbende opdateret med information om rapporteringsstandarderne -  European Sustainability Reporting Standards (ESRS) - og alle de andre forkortelser, som kan være ganske uoverskuelige at få overblik over.

- Derfor har vi også lavet en ordbog over alle de forkortelser, man møder, når man arbejder med bæredygtighed. Inklusiv de mange begreber som Scope 1-2-3, taksonomi og væsentlighedsvurdering, som ofte flyver rundt i luften, siger Marie Gad.

Sitet bygger på erfaringer fraDI’s arbejde med virksomheder, der er mere eller mindre godt i gang med ESG-rapportering.

- Danske virksomheder kan og skal lære af hinanden, når det kommer til de her krav. Det er og bliver en stigende forudsætning for overhovedet at kunne drive en forretning, at man har styr på det, og derfor skal vi alle sammen hjælpe hinanden med at forstå kravene og udvikle de bedste og letteste løsninger på tværs af brancher og virksomhedsstørrelser, siger Marie Gad.   

Læs mere på om ESG på di.dk/esg

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Josefine Hjort Spindler

Josefine Hjort Spindler

Sustainability Communications Manager

  • Direkte +45 3377 3938
  • Mobil +45 2311 9478
  • E-mail jsr@di.dk

Relateret indhold