Den nye store virksomhed er et positivt skub til at fortsætte DI og andre kræfters arbejde med at opdatere utidssvarende europæisk lovgivning på biosolutions-området, mener adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen.

Foto: Sif Meincke
26.01.24 DIB Nyheder

Godkendt fusion er godt for Danmark som kraftcenter

Fusionen mellem Chr. Hansen og Novozymes er nu godkendt og baner vejen for det fusionerede selskab Novonesis. Det er er godt for virksomheden og for Danmarks position som et kraftcenter for bio-virksomheder, mener DI.

Alle godkendelser af fusionen mellem Chr. Hansen og Novozymes er nu på plads, lyder det i en børsmeddelelse.

- Jeg er rigtig glad for, at alle konkurrencemyndigheder nu har godkendt fusionsplanerne. Det fusionerede selskab Novonesis vil blive et af verdens stærkeste og mest innovative biosolutions-selskaber inden for både fødevarer, landbrug og mange andre procesindustrier. Novonesis får virkelig musklerne og mulighederne for at accelerere den globale, grønne omstilling. Det er stort, siger adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen.

Han mener, at fusionen er godt for virksomheden.

- Ligesom det er godt for Danmarks position som et kraftcenter for bio-virksomheder, hvor vi ud over Novonesis har en masse lovende SMV’ere takket været et stærkt dansk forskningsmiljø, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han finder at, den nye store virksomhed er et positivt skub til at fortsætte DI og andre kræfters arbejde med at opdatere utidssvarende europæisk lovgivning på biosolutions-området.

- Kina og USA satser lige nu massivt på bioløsninger, og deres lovgivning på området er fleksibel. Det betyder, at EU's lovgivning må gøres mere tidssvarende, hvis Novonesis og andre biosolutions-virksomheder skal kunne konkurrere globalt og udvikle området til glæde for forbrugere, klimaet og naturen i Europa, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Dansk styrkeposition udsættes for skarp konkurrence

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sofie Carsten Nielsen

Sofie Carsten Nielsen

Director, European Biosolutions Coalition

  • Direkte +45 3377 4636
  • Mobil +45 2894 5282
  • E-mail scn@di.dk

Relateret indhold