Mange virksomheder har fortsat svært ved at skaffe de nødvendige medarbejdere, selv om de oplever en vigende efterspørgsel.

Foto: Getty
05.01.24 DIB Nyheder

Ledigheden steg lidt i november

Den danske ledighedsprocent kom et lille nøk nærmere 3 procent i november. Det er træls, mener DI.

Fra oktober til november steg antallet af ledige med 300 til 85.400, hvorved ledighedsprocenten steg fra 2,8 til 2,9 procent af arbejdsstyrken, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Selv om der er tale om små bevægelser, er det træls, at tendensen med stigende ledighed nu har varet over et år. Vi har dog stadig en ledighed under 3 procent, og det har den været i mere end to år, hvilket er uhørt lang tid, siger Thomas Klintefelt, fagleder i Dansk Industri (DI)

Han er spændt på at følge følge ledighedsudviklingen i 2024.

- Indtil videre har vi kun set en meget begrænset stigning til trods for en tydelig afmatning i økonomien i Danmark og vores nabolande i 2023, siger faglederen.

Han påpeger, at mange virksomheder fortsat har svært ved at skaffe de nødvendige medarbejdere, selv om de oplever en vigende efterspørgsel.

- Hovedscenariet for 2024 er, at ledigheden vil stige yderligere. Men den store efterspørgsel på medarbejdere, vi stadig ser, vil lægge en kraftig dæmper på stigningens omfang, siger Thomas Klintefelt.

Læs også: Virksomheder oplever manglende efterspørgsel

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Michael Klintefelt

Thomas Michael Klintefelt

Fagleder, Arbejdsmarkedspolitik

  • Direkte +45 3377 3367
  • Mobil +45 5114 5518
  • E-mail thok@di.dk

Relateret indhold