Novo Nordisk er ny på den globale 100-liste fra Corporate Knights. Virksomheden lander på plads 53.

Foto: Novo Nordisk
17.01.24 DIB Nyheder

Hitliste: Her er de grønne danske frontløbere

Seks store danske virksomheder er blandt de 100 mest bæredygtige virksomheder på global rangliste. Det kan vi være stolte af, siger DI.

Vestas, Chr. Hansen, Ørsted, Novo Nordisk, Novozymes og Coloplast har så godt fat i den grønne dagsorden, at de er med på Corporate Knights årlige top-100 liste, hvor virksomheder bliver kortlagt efter deres bæredygtige indsats.

Det vækker glæde og stolthed i DI, hvor Marie Gad, der er underdirektør for Global Udvikling og Bæredygtighed. Hun ser det som en bekræftelse af, at danske virksomheder er i front med grønne, bæredygtige løsninger.

- Det er virksomheder, der ikke blot bidrager til at løse nogen af verdens største udfordringer, men også har de grønne ambitioner i top både her og i andre internationale rankings, siger hun.

Se hele ranglisten fra Corporate Knights her

Styrker konkurrenceevne

Ranglistens betydning understreges af den nyligt vedtagne europæiske lovgivning om bæredygtighedsrapportering. Den har øget konkurrencen på det grønne område.

- Som listen viser, står danske virksomheder godt i denne konkurrence, vurderer Marie Gad.

Den højest placerede danske virksomhed er igen i år Vestas, der lander på tredjepladsen efter to australske virksomheder, Sims og Brambles, der er specialister inden for genanvendelse af affald og shippingcontainere.

Enzym-virksomheden Chr. Hansen er på 8. pladsen som den næstbedste danske virksomheder efter en fremgang på 10 pladser fra sidste år. Derefter følger Ørsted som nummer 17.

Novo Nordisk er ny på listen som nummer 53, mens Novozymes følger efter fem pladser længere tilbage og Coloplast som nummer 78.

Over 50 procent investeres grønt

En af rapportens hovedkonklusioner er, at virksomhederne investerer mere i den grønne omstilling.

- Det stigende internationale fokus på bæredygtighed afspejler sig også i danske virksomheders forretningsstrategi og investeringer,siger Marie Gad.

Ifølge Corporate Knights er bæredygtighed et element i 55 procent af de topplacerede firmaers investeringer på 2024-ranglisten. Året før var andelen på 47 procent. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Marie Gad

Marie Gad

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3789
  • Mobil +45 2949 4447
  • E-mail msh@di.dk

Relateret indhold