Til de udførende for byggeri


Publikationer

Anvisninger og rapporter om alufacader. Rapporterne om lydisolation er kun for medlemmer, så der skal du være logget ind for at få adgang til dem.

Alufacadesektionens faglige forbehold Bips anvisning om glasfacader og -tage Lydisolation af tilslutningselementer i glas- og alufacader Lydisolation for aluminiumsprofiler Tolerancer.dk - Hvor går grænsen?

Aluminium Bygge Prisen 2024

Aluminium Bygge Pris 2024

En pris for intelligent og innovativt design

Aluminium Bygge Prisen hædrer intelligent og innovativt anvendelse af aluminium i byggeriet. Prisen uddeles af Alufacadesektionen, DI Byggeri og Aluminium Danmark med opbakning fra European Aluminium (EAA).

Vægtstyrkeforholdet, robustheden og formbarheden. Det er nogle af de unikke egenskaber, byggeriet sætter pris på i aluminiumsmaterialet, og som kommer til at spille en afgørende rolle i omstillingen til en grøn økonomi. Aluminium er kendt or sin utrolig lette vægt, korrosionsbestandighed og de fremragende muligheder for at specialdesigne overfladen gennem anodisering eller bemaling. Aluminium er utrolig stærkt og har gode varmeledningsevner - to faktorer, som er helt centrale, når aluminium benyttes som bærende konstruktion i bygninger.

I byggeriet - både nybyg og renovering - er det vigtigt at vælge materialer, som kan modstå slid og brug, men som derimod holder længe. Det giver mindre behov for udskiftning og reducerer forbruget af vedligeholdelsesprodukter. Aluminium er et af de få materialer, som kræver minimal vedligeholdelse. Desuden er 70% af al den aluminium, som nogensinde er produceret, er stadig i brug, og materialet kan genanvendes og omsmeltes uden at dets egenskaber eller kvalitet forringes.

Sekretariatet er ved at fastlægge datoen for uddellingen af prisen.

Konkurrencebetingelser

Hovedprisen gives for intelligent og innovativ anvendelse af aluminium i nybyggeri, renovering, restaurering eller rekonstrurering af byggeri og byggekomponenter.

Byggeprojektet vurderes ud fra følgende kriterier

  • God arkitektur med funktionelt design
  • Tilføjet værdi til nye såvel som eksisterende bygninger, der forbedrer indeklima, lys/lyd-forhold og trivsel
  • Energieffektivitet
  • Intelligent og innovativt brug af aluminium
  • Livscyklus og end-of-life-tænkning (design med henblik på genanvendelse eller design for adskillelse)
  • Komponenter, som har tilføjet værdi til funktion eller bygning
  • Bæredygtigt design og konstruktion
  • Totaløkonomi i byggeriet eller bygningskomponentens anvendelse og levetid

Byggeriet skal være udført og ibrugtaget inden den 1. november 2023.

Følgende kan indsende forslag til bedømmelse: arkitekter, bygningskonstruktører, bygherrer, developers, facadeproducenter og enkeltpersoner fra branchen kan indsende nomineringer. Bygningsprojektet skal være udviklet, tegnet og stå opført i Danmark. Bygningselementer kan være udført uden for Danmark.

Hovedprisen vil modtage en kontant præmie på 25.000 kr. foruden et diplom.

Yderligere regler

Det forudsættes, at arrangørerne opnår ret til at passende presseomtale og offentliggørelse af alle indsendte forslag til bedømmelse. Arrangørerne kan ikke holdes ansvarlige for tab eller beskadigelse af det indsendte materiale. Ufuldstændige projekttilmeldinger vil blive returneret. Dommerpanelets afgørelser er endelig og kan ikke gøres til genstand for indsigelser.

Vinderen af Aluminium Byggeprisen 2022

Big Bio i Nordhavn i København

I år er sejren gået til Danmarks første bæredygtige biograf! Der er tale om Big Bio, der er placeret i Nordhavn i København. Biografen udmærker sig ved at falde godt ind i det allerede eksisterende miljø, og så er den et fryd for øjet med sin flotte røde farve.

Læs mere om vinderprojektet her

Næste gang vi udlodder Aluminium Byggeprisen bliver i 2024. Hold øje med vores hjemmeside og LinkedIn, hvor vi vil give mere infomation om nomineringsrunderne, når vi kommer tættere på!  

Billedekreditering: DI Byggeri

Klavs Hyttel, partner, arkitekt, MAA, Arkitektfirmaet C. F. Møller
Aluminium tilføjer et byggeprojekt en sjældent stor frihedsgrad i bygningens visuelle og kompositoriske fremtoning og formår at fastholde facadeopbygningen i en arkitektonisk operativ dimension til trods for de skærpede energikrav. Klavs Hyttel, partner, arkitekt, MAA, Arkitektfirmaet C. F. Møller

Bliv inspireret til brug af aluminium i grønt byggeri

Gå på opdagelse i mulighedernes land og bliv inspireret mht brugen af aluminium i grønt byggeri. Den globale aluminium brancheforening International Aluminium Institute, som vi er medlem af, har samlet et inspirerende opslagsværk. Der kan du finde information om holdbarhed, fleksibilitet, letvægts- og styrkeegenskaber, miljø og lca oma.

Læs mere
Jim Hansen

Jim Hansen

Sekretariatsleder, Aluminium Danmark

Jesper Ræstrup Hald

Jesper Ræstrup Hald

Konsulent