06.10.22 DARIM Nyheder

Mød Lene Ritz, Corporate Enterprise Risk Manager & Insurance Manager hos ECCO A/S

"Baggrunden for at gå ind i branchen kan være vidt forskellig, hvilket i min optik gør det attraktivt for mange at overveje at arbejde med enterprise risk management (ERM) tillige med forsikring".... siger Lene Ritz, Corporate Enterprise Risk Manager & Insurance Manager hos ECCO A/S

Lene Ritz

Lene Ritz, Corporate Enterprise Risk Manager & Insurance Manager hos ECCO A/S

Foto: Dansk Industri

Hvad er det bedste ved dit job ?
Det bedste ved mit job er mine kolleger, specifikt den afdeling jeg arbejder i. Et godt arbejdsmiljø med inklusion og ’varme’ gør en verden til forskel.

Hvilke kvalifikationer kræver dit job?
Jobbet som Enterprise Risk Manager kræver reelt set blot sund fornuft kombineret med en god portion nysgerrighed. ’Det bare det’! Nu befinder jeg mig så hos ECCO A/S som Corporate Enterprise Risk Manager samt Insurance Manager. Nye opgaver i en for mig ny branche!
Baggrunden for at gå ind i branchen (Risk Management/ERM) kan være vidt forskellig, hvilket i min optik gør det attraktivt for mange at overveje at arbejde med enterprise risk management (ERM) tillige med forsikring.
I hele min karriere har min interesse være exposure management i en eller anden form. Det kunne være jobs inden for valutahandel, finans, herunder syndikerede lån og commercial papers, kreditstyring, auditering samt overordnet compliance-, audit, og strategic risk management. Disse job har været indenfor forskellige brancher, herunder ost-, fisk- energi-, investering- olie og bank industrien.

Hvordan ser en typisk arbejdsuge ud for dig ?
Min arbejdsuge består af arbejde med og udvikling af enterprise risk management – globalt. Det er krydret med en udvikling og effektivisering af forsikringsporteføljen. Det passer mig glimrende, at skulle bruge mine erfaringer indenfor ERM og samtidig udnytte dem fra forsikringssiden. Da de to ting ofte er adskilt, anser jeg mig for meget heldig i denne hybridrolle. Begge elementer har jeg mulighed for at debattere med mange kolleger globalt, herunder specifikt når jeg besøger vores fabrikker i Indonesien, Thailand, Vietnam, Kina, Slovakiet, Holland og Portugal.
Forståelsen for en virksomheds processer og kompleksitet er altafgørende for at kunne gøre en forskel i rollen som Enterprise Risk & Insurance Manager. Derfor fokuserer jeg på at opnå så meget forretningsforståelse som muligt for herigennem bedre at kunne supportere via Enterprise Risk Management arbejdet.  

Hvad er den vigtigste læring du tager med dig fra dit arbejde - og hvordan har du anvendt DARIM i dit arbejde som Enterprise Risk Manager?
Det er vigtigt at holde sig up-to-date indenfor branchen, derfor er gode netværk et must sideløbende med det konkrete arbejde. Via min bestyrelsespost i FERMA opnår jeg at få mange kontakter med både spændende og vidende kolleger indenfor professionen. Tillige så giver DARIM, som jeg har været medlem af i 12 år, en rigtig god indgangsvinkel til at kontakte andre og høre, hvordan de måtte løse deres udfordringer.
Alt i alt så håber jeg, at den næste generation vil stå på spring for at blive en del af vores profession. Det er super spændende!

/ Lene Ritz,Corporate Enterprise Risk Manager & Insurance Manager, ECCO A/S

Skrevet af:

ECCO A/S

Relateret indhold