Lundbeck A/S. Foto: Søren Nielsen

05.04.23 DAU Nyheder

Mød Lundbeck - nyt medlem i DAU

Medlemmerne i DAU kommer i mange farver og størrelser. I foråret 2023 byder vi varmt velkommen til et nyt medlem, nemlig Lundbeck. Vi har taget en snak med Anne Bekker-Jensen, Senior Director, Finished Goods Production, om, hvad der optager virksomheden akkurat nu.

Hjerteligt velkommen i DAU

Anne Bekker-Jensen, kan du ikke fortælle mig lidt om, hvad du laver i Lundbeck?

Til dagligt er jeg leder af færdigvareproduktionen, altså der, hvor vi foretager pakningen af Lundbecks lægemidler. Vi modtager tabletter, ampuller, vials og dråbeflasker fra andre afdelinger, og så sørger vi for, at det ender i en færdigvarepakning, som er klar til at blive sendt ud til patienterne rundt omkring i verden.

Kan du ganske kort beskrive, hvad Lundbeck er for en virksomhed?

Lundbeck udvikler lægemidler modrettet sygdomme i centralnervesystemet. Vores sygdomsområder er depression, skizofreni, migræne, alzheimers og Parkinsons. Vi behandler over syv millioner mennesker på verdensplan - hver dag.

Er der noget, der optager jer i særlig grad lige nu?

Jeg arbejder jo i et område, hvor der er flere forskellige fuldautomatiske pakkelinjer, så vi har rigtig meget automation. Lige nu er vi meget optagede af implementeringen af MES, som er et system, man bruger til at eksekvere produktion. At implementere MES betyder også, at vi bevæger os mere og mere ind i IT/OT-kompleksiteten. Det optager os i høj grad, hvordan vi kan gøre det på en god måde, så vi bliver ved med at have så meget oppetid på maskinerne som muligt og samtidigt sikre os, at vi har en sikker og kvalitetsmindet produktion.

MES = Manufacturing Execution Systems.

Hvordan indgår automation i jeres produktion, og hvor vigtigt vurderer du, at det er?

Vi har rigtig meget automation i Lundbeck; selvfølgeligt har vi fuldautomatiske pakkelinjer, men vi har jo også stadig manuelle processer - det kan eksempelvis være, at man skal loade maskinen med forskellige materialer. Vi er altid nysgerrige i forhold til, hvordan vi kan automatisere endnu mere. Det er både for at sikre en mere stabil drift og sikre mere oppetid men jo også for at passe på de operatører, der udfører manuelle operationer.

Hvad er jeres største udfordring i øjeblikket?

Udfordringerne kan være, at det er vanskeligt at gå fra et have en proces, som man synes er en udfordring til at finde ud af, hvordan man rent faktisk kan håndtere den i praksis og finde en leverandør, der kan levere den - men også at opstille en businesscase. Der er jo medicinalvirksomheder, der er meget større end os. Når man er en mindre virksomhed kan det være sværere at skabe en businesscase, der retfærdiggør, at man bruger et relativt stort beløb på at automatisere en relativt lille proces.

Hvad er jeres indgang til DAU - hvad håber I at få ud af medlemskabet?

Jamen jeg kendte faktisk ikke til DAU, før en af mine nye ansatte introducerede mig for selskabet. Så kiggede jeg lidt nærmere på det og så blandt andet konferencen ”Morgendagens Produktion”, der havde et indhold, som er meget relevant for os. Men det er også meget relevant at møde mennesker fra andre virksomheder, der arbejder med automation og derigennem få inspiration til, hvordan man selv kan arbejde med det.

Anne Bekker-Jensen, Senior Director, Finished Goods Production

Relateret indhold