21.03.23 SBA Nyheder

SBA’s virksomheder sender tosprogede medarbejdere på danskuddannelse

Syv af SBA’s virksomheder arbejder sammen om at sende tosprogede medarbejdere på danskuddannelse med fuld lønkompensation.

Og de håber at endnu flere af SBAs medlemsvirksomheder vil være med. For fremtiden peger på at flere medarbejdere skal kunne dansk – og jo flere der sender folk afsted - jo flere steder vil AOF kunne oprette dansk-hold. Så medarbejdere fra DI – Dansk Industri er altså også meget velkomne.

Derfor er ISS, Compass Group, Coor, Serwiz, Forenede Service, Kongsvang og Partneren gået sammen om at udbyde dansk til deres tosprogede medarbejdere.

Overskriften for samarbejdet har været, at det skal være nemt og overskueligt at sende sine medarbejdere afsted på danskundervisning.
Medarbejderen får løn, og I får fuld lønrefusion for undervisningen. Og så er det AOF, der står for alt det administrative.

Hvis I har medarbejdere som I gerne vil have kan mere dansk, så send mailen videre til jeres ledere og kundechefer ude i driften.

Se videoen her hvor nogle af virksomhederne fortæller, hvorfor de ser, at fremtiden peger på, at flere medarbejdere skal kunne dansk.

SBA og AOF holder infomøde for ledere og kundechefer
SBA holder tre info-møder på Teams for ledere og kundechefer. Her kan I høre mere om undervisningen, der er fagligt rettet. Og vi fortæller om lønrefusionen og hvorfor I ikke behøver at bruge tid på administration, når I sender folk afsted. Vi viser jer også, hvordan I tilmelder medarbejdere, så I slipper for at skulle sætte jer ind i en hel masse.

Vi holder tre info-møder, så flest muligt kan deltage. Alle møderne er digitale og afholdes klokken 14.00-15.00:

Tirsdag den 28. marts kl. 14.00-15.00 – Infomøde om faglig dansk for tosprogede, 28. marts 2023 (danskindustri.dk)

Onsdag den 12. april kl. 14.00-15.00 – Infomøde om faglig dansk for tosprogede, 12. april 2023 (danskindustri.dk)

Onsdag den 17. april kl. 14.00-15.00 – Infomøde om faglig dansk for tosprogede, 17. april 2023 (danskindustri.dk)

Tilmelding af dine medarbejdere – det er gjort super nemt
Springer du info-mødet over og hopper direkte til at tilmelde medarbejdere til danskundervisningen, kan du gøre det her.

Det eneste du skal gøre er at motivere dine tosprogede medarbejdere og hjælpe med tilmeldingen. Det tager tre minutter at tilmelde, og du skal kun bruge disse fire oplysninger om din medarbejder:

  • navn
  • cpr.nr.
  • mail
  • telefonnummer

Her kan du se en video om, hvordan du tilmelder medarbejdere. Og du kan downloade en folder om danskuddannelse her.

Undervisningen foregår hver onsdag kl. 8.00-14.00. Nye kan starte den første onsdag i hver måned. Og der er både forløb for folk som slet ingen dansk kan. Og så for folk som kan noget dansk.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os i SBA-sekretariatet.

Camilla Sandfeld

Camilla Sandfeld

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3025
  • Mobil +45 3070 2034
  • E-mail casa@di.dk

Relateret indhold