25.03.22 Stilladssektionen Nyheder

Vejentil.nu

Byggeriets Uddannelser har lanceret ny hjemmeside.

Hjemmesiden ”vejentil.nu” skal synliggøre brancheuddannelserne - altså branchernes egne uddannelser inden for traditionelt ufaglærte fag. De vil fx sige Betonmager, Diamantskærer, Fugemontør, Maskinfører, Murerarbejdsmand, Nedriver, Porebeton­montør, Stilladsmontør og Vejasfalttør.

Stilladssektionen er altså en del af de fag, som den nye hjemmeside omhandler, og viser vej til uddannelser inden for de tradi­tionelt ufaglærte fag.

- Det er meningen, at hjemmesiden skal få flere til at få øjnene op for fordelen ved at blive uddannet. Samtidig præsenteres brancherne også som en mulighed og et alternativ til de klassiske håndværksfag, si­ger Nis Lorenzen fra Rodahl Stilladser, som har været med til at lave præsentationen sf Stilladsmontøruddannelsen.

Al generel information om brancheud­dannelserne er samlet på hjemmesiden. Typisk varer en brancheuddannelse 1½-2 år, hvoraf 20-25 uger foregår på skole, mens resten af tiden er i virksomheden. Som bekendt i stilladsbranchen giver en uddannelsesaftale mellem virksomhed og ansat fuld løn under uddannelsen, mens virksomheden får refusion i de uger, der foregår på skolen.

Der er flere oplysninger at hente i Bygge­riets Uddannelser hos uddannelseskonsu­lent Rasmus Zier Bro på telefon 35 87 87 31 eller rzb@bygud.dk

Skrevet af:

Mogens Hjelm

Relateret indhold