04.11.20 VikarBranchen Nyheder

Corona stak en kæp i hjulet for rejsedrømmen

Nogle gange går tingene ikke som planlagt. Men så sker der noget andet godt i stedet. Det viser historien om vikaren Christian, der vekslede en rejse med et motorcykelkørekort.

Den 21-årige vikar Christian Søe Pedersen skulle have cruiset rundt i Los Angeles, Las Vegas og Utah i en Ford Mustang sammen med en kammerat. De nåede at være i USA i ni dage. Så besluttede han sammen med kammeraten at tage hjem på grund af corona.

Da han kom tilbage til Danmark, fortsatte han tilværelsen som vikar. Og det har ført flere positive ting med sig.

Tilværelsen som vikar gav mulighed for køretimer
Christian Søe Pedersen valgte at blive vikar, fordi han ledte efter et arbejde med god mulighed for selv at planlægge sin tid. Han blev vikar allerede i sommeren 2019. Dengang hjalp hans kæreste med valget af vikarbureau.

”Min kæreste var vikar i samme bureau. Jeg synes, at det lød attraktivt, fordi det er et meget fleksibelt job,” fortæller han.

Da han kom hjem fra USA, vendte han tilbage til samme vikarbureau. Og fleksibiliteten viste sig fortsat at være en god ting.

"Jeg har lige taget kørekort til motorcykel. Undervisningen lå i dagtimerne før kl. 15. Her var det praktisk, at jeg kunne tage fri de dage, hvor der var køretimer,” fortæller han.

Generelt oplever han stor lydhørhed fra vikarbureauets side. De lytter for eksempel til hans ønsker til transporttid.

Vikarjobbet har rustet Christian til arbejdslivet
Tilværelsen som vikar har givet ham erfaring med lynhurtigt at omstille sig til forskellige opgaver og arbejdspladser.

”Jeg har prøvet en masse forskelligt: lavet is, lagt asfalt og pakket fisk. Jeg har lært bare at springe ud i nogle nye opgaver,” siger han.

Vikarjobbet indebærer også, at han kommer ud blandt mange forskellige mennesker. Og særligt kollegaerne på et mejeri, hvor han var vikar, gjorde et godt indtryk.

”Jeg har lært noget socialt ved at komme ud og møde nye mennesker og være opsøgende over for kollegaer,” uddyber han. Selv vurderer han, at hans udvikling i vikarjobbet vil være med til at give ham et bedre arbejdsliv.

Fremtid med blå blink
Til december tager Christian afsked med vikarlivet for at blive værnepligtig i Beredskabsstyrelsen. Her tager han hul på en ni måneder lang brandmandsuddannelse. På lidt længere sigt er planen, at han skal være politibetjent.

Rejsen til USA er ikke helt skrinlagt. Den håber han, at han kan tage om nogle år.