08.11.23 VikarBranchen Nyheder

Ole Færgemann, CEO i Actuel: ’Det er den menneskelige relation der driver værket’

Ole Færgemann er et eksempel på, hvordan passion for menneskelige relationer og en fleksibel tilgang til erhvervslivet kan føre til en god forretning. Fra sit hjemmekontor i Ebeltoft har han formået at skabe en virksomhed, der gør en forskel i både virksomheder og enkeltpersoners liv.

Ole Færgemann, direktør og ejer af vikarvirksomheden Actuel Aps, er et flot bevis på, at en enmandshær kan drive en vellykket virksomhed. Fra sit hjemmekontor nær Ebeltoft kyst, omgivet af skøn natur og frisk havluft, har Ole skabt en virksomhed, der ikke kun hjælper virksomheder med at finde kvalificerede vikarer, men også hjælper enkeltpersoner med at finde deres vej i arbejdslivet.

Menneskelige relationer som drivkraft

For Ole er det de menneskelige relationer, der er drivkraften bag hans arbejde. "De gange man får ros af en vikar, er det stort. Så føler jeg rigtig succes” siger han. Med sit flerårige kendskab til vikarbranchen og rekruttering af vikarmedarbejdere har Ole et godt fundament og bredt kendskab til, hvordan man får gode folk i arbejde.
Særligt mindes han en tidligere vikar, der var kørt ned med stress og ønskede at prøve noget nyt,

Jeg fik kontakt til en tidligere salgschef for et stort bilfirma. Han var udbrændt af stress og ønskede at skifte karriere til noget inden for elektricitet, selvom han ikke havde den relevante uddannelse. Jeg satte ham i forbindelse med mit netværk, og han begyndte at arbejde med at trække kabler. Over tid blev han utrolig dygtig og udviklede sig til en kompetent medarbejder, der kunne arbejde selvstændigt i et fag, han oprindeligt ikke kendte til. Efter et år ringede han for at fortælle mig, at det havde været en rigtig god tid. Ole Færgemann, CEO i Actuel

Ydmyg entreprenør

Når det kommer til Oles mission og ønske for et eftermæle, er han ydmyg. "Jeg vil gerne have en hverdag der spiller, hvor jeg overholder mine deadlines og får gode folk i arbejde til mine kunder," Tidligere har Ole også været involveret i vindmølleprojekter, hvilket har givet ham en bredere forståelse for erhvervslivet og dets udfordringer, "Jeg har mødt en masse folk og politikere i branchen. Har også rejst en del for at få tingene til at ske. En kollega fra branchen klarede en god del af salget til vindmølleparken, men vi startede projektet op sammen. Det var godt at være flere om det, så vi kunne få projektet til at blive til noget," fortæller Ole Færgemann.

Altid en del af VikarBranchen

Actuel har altid været en del af VikarBranchen, og Ole værdsætter det stærke netværk og den støtte, han får fra erhvervsorganisationer som Dansk Industri.

Det giver mig ro, at Dansk Industri har et stort talerør og er en velsmurt maskine, som kan rykke og handle på flere dagsordener. Ole Færgemann, CEO i Actuel

Ole fortæller, at han i snakken med kunder, som også har benyttet andre vikarbureauer, ofte bliver tilvalgt grundet branchens godkendelsesordning. Han understreger, at man i vikarbranchen forpligter sig til at leve op til et regelsæt om at handle korrekt - og det står stærkt blandt både kunder og vikarer.

Relateret indhold