26.10.21 DI Pressemeddelelse

Løfte fra Kalundborgs politikere: Bedre samarbejde med virksomhederne de næste fire år

Kalundborg Kommune bliver mere attraktiv at bo i og flytte til i løbet af de næste fire år. Og de lokale virksomheder kan se frem til et bedre og mere smidigt samarbejde med kommunen om at tiltrække de medarbejdere, de kommer til at mangle fremover. Det gav byrådskandidater fra hele syv partier hinanden håndslag på, da de mandag den 25. oktober var på virksomhedsbesøg med DI’s kommunalvalgbus.

Kommunens industrivirksomheder er inde i en rivende udvikling i de her år. Og det går blandt andet meget stærkt inden for branchen biosolutions med Novo Nordisk og Novozymes i spidsen og snart også en af landets største biotekselskaber Chr. Hansen A/S, som er ved at etablere sig i Kalundborg og får brug for ca. 150 nye medarbejdere i løbet af de næste par år.

Chr. Hansen A/S lagde fabrik til en livlig debat mellem repræsentanter fra DI og de 18 lokale politikere fra Venstre, Konservative, Socialdemokratiet, SF, DF, Radikale Venstre og Nye Borgerlige, der var med på turen. Og de kom vidt omkring i debatten, hvor alt fra udenlandsk arbejdskraft til aktivering af unge, jobcentre, bedre markedsføring af kommunen og kulturlivet blev rundet. Alt sammen noget, der kan gøre Kalundborg mere attraktiv at flytte til og slå sig ned i, så virksomheder som Chr. Hansen A/S kan få sine medarbejdere.

Nu skal der tænkes ud af boksen – på tværs

Politikerne lovede hinanden – og det lokale erhvervsliv - at de vil tænke ud af boksen efter kommunalvalget i et tværgående politisk samarbejde, og det glædede både virksomhederne og DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen. Han  vurderede, at Kalundborg Kommune har en af landets bedste forudsætninger for at skaffe medarbejdere og erhvervsudvikling.

- I har utrolig mange aktiver her i området, og når en virksomhed som Chr. Hansen A/S vælger at trække produktion fra andre lande til Kalundborg, så understreger det jo behovet for at tiltrække medarbejdere, sagde Lars Sandahl Sørensen.

Politikerne var også enige om, at kommunens behandling af virksomhedernes byggesager og den kommunikation og dialog, politikere og embedsmænd har med de lokale virksomheder, skal være bedre. Det var emnet under dagens andet virksomhedsbesøg hos Gammelrand Beton A/S, som kommer til at vente to år på at få behandlet en byggesag om en ny betonelementfabrik.

Men hvis byrådskandidaterne holder, hvad de lovede på busturen med DI, kan erhvervslivet se frem til en mere effektiv kontakt med kommunen og en hurtigere sagsbehandling i den nye byrådsperiode.

Kontakt

Chefkonsulent Sigrid Wilbeck Hansen, DI Vestsjælland, siwi@di.dk, tlf.: 3377 3864.

Presseansvarlig Helen Jensen, hje@di.dk, tlf.: 2124 4702

Se mere om Kommunalvalg 2021 i DI her.

 

Sigrid Wilbeck Hansen

Sigrid Wilbeck Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3864
  • Mobil +45 6051 8420
  • E-mail siwi@di.dk

Relateret indhold