26.10.21 DI Pressemeddelelse

Stor politisk vilje til bedre kontakt med de lokale virksomheder

Jo, vi kan godt blive bedre til at mødes og øge kontakten til de private virksomheder i vores kommune. Sådan lød det overordnede budskab fra en stor del af de 18 kommunalbestyrelseskandidater, der mandag eftermiddag den 25. oktober var på virksomhedsbesøg hos Danske Fragtmænd Holbæk og Galaxe Recycling A/S. DI Vestsjælland havde inviteret og sørgede for transporten i DI’s kommunalvalgkamp-bus med slogannet ”Vælg virksomhederne – styrk samfundet”.

Danske Fragtmænd har i to år haft en afdeling i Holbæk, hvor direktør Jens-Ole Larsen tager et stort ansvar for at uddanne nye chauffører. Transportvirksomheden er kendt for at give alle en chance, også lærlinge og medarbejdere, der har diagnoser eller bare har det svært.

Under rundvisningen på terminalen, hvor virksomheden holder til, fik alle politikerne da også en ja-hat. En kasket med ”ja” foran og ”nej” bagest. Og en opfordring fra direktøren til at Holbæks kommende kommunalbestyrelse sørger for, at jobcenteret arbejder mere helhjertet på at sende unge i fragtcentralens retning. Lige som han savnede, at kommunen har løbende kontakt med virksomheden.

- Det skal være mere enkelt og jordnært. Vi mangler at opleve kommunen som en sparringspartner, sagde direktør Jens-Ole Larsen.

Behov for et uddannelsesløft

De lokale politikere tog opfordringen til sig. Statistikkerne viser, at der er brug for et løft af uddannelsesniveauet i Holbæk Kommune. Mere end hver fjerde 25-29 årig i kommunen har grundskolen som den højest fuldførte uddannelse – mod 15 procent på landsplan. Og ser man på studenterne, så er næsten 30 procent ikke kommet i gang med videre uddannelse mere end to år efter deres eksamen.

DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, der var med på i bussen, så Dansk Fragtmænd og Jens-Ole Larsen som et godt eksempel på en engageret virksomheder, der tager et stort socialt ansvar.

- Jens-Ole vil gerne hjælpe lokalt og tager ofte unge ind med særlige udfordringer. Men i kontakten med de lokale myndigheder møder virksomheden komplicerede regler og et system, hvor det er meget svært at få skabt en kontakt til kommunen. Det bør klart være lettere og mere enkelt, sagde Lars Sandahl Sørensen. 

Klima på den politiske dagsorden

Ved dagens andet virksomhedsbesøg på Galaxe Recycling, som genanvender flamingo indsamlet på sjællandske genbrugspladser og dermed skaber en betydelig reduktion i CO2-udslippet, var det bæredygtigt byggeri og Holbæk Kommunes klimaambitioner, der var på programmet.  Lokalpolitikerne kunne godt se potentialet i, at Holbæk bliver en førende klimakommune blandt andet inden for uddannelsesområdet, hvor en klimaskole blev en del af debatten.

Kontakt

Chefkonsulent Sigrid Wilbeck Hansen, DI Vestsjælland, siwi@di.dk, tlf.: 3377 3864

Presseansvarlig Helen Jensen, hje@di.dk, tlf.: 2124 4702

Se mere om Kommunalvalg 2021 i DI her.

Sigrid Wilbeck Hansen

Sigrid Wilbeck Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3864
  • Mobil +45 6051 8420
  • E-mail siwi@di.dk

Relateret indhold