20.12.21 DI Pressemeddelelse

Forsvarsindustriens førstemand fylder rundt

Et begivenhedsrigt år i Forsvars- og Aerospaceindustriens brancheforening i Dansk Industri, DI Forsvar og sikkerhed, nærmer sig sin afslutning. Men det er ikke slut med begivenhederne, for  27. december fylder direktøren i DI Forsvar og sikkerhed, Joachim Finkielman, 50 år.

Det er gået stærkt i de ni måneder, der er gået siden fødselaren tiltrådte stillingen i DI Forsvar og sikkerhed. Brancheforeningen har skiftet navn, implementeret en ny strategi og indgået en samarbejdsaftale med CenSec, der driver klyngeaktiviteter på området – alt sammen milepæle i udviklingen af brancheforeningen, som skal være med til at omsætte medlemmernes store ambitioner om at skabe vækst, arbejdspladser og vigtige bidrag til Danmarks sikkerhed.

Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark skaber arbejdspladser og eksport samt driver teknologiudvikling i Danmark. Branchen har endvidere en strategisk rolle i forhold til rigsfællesskabets sikkerhedspolitiske interesser. Branchens strategiske betydning vil øges i de kommende år – med Joachim Finkielman og hans nye stab i brancheforeningens sekretariat i spidsen.

Joachim Finkielman kom til DI 1. april i år efter 23 år i Forsvarsministeriets koncern og fra en stilling som vicedirektør i Beredskabsstyrelsen. Inden har han blandt andet været chef for Forsvars- og Sikkerhedspolitisk Kontor i Forsvarsministeriet, forsvarsrådgiver ved de permanente danske repræsentationer til NATO og EU og chef for ministersekretariatet.

Der er altså tale om en erfaren embedsmand og leder med substantiel viden og erfaring indenfor politiske processer, ministerbetjening, strategisk udvikling, udformning af politik og politisk forhandling.

Joachim Finkielman er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet. Han er gift med cand.jur. Christine Ravnholt Hartmann. Sammen har de to børn på 16 og 14 år.

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold