24.11.23 DI Pressemeddelelse

Adibus vinder DI's Initiativpris

Viborg-virksomheden Adibus hjælper transportbranchen, især den offentlige transport, med at blive mere bæredygtig og innovativ. Med deres løsninger til intelligent flådestyring, passagertælling og digital skiltning har virksomheden skabt værdi for både kunder, brugere og samfundet. Det har nu givet dem anerkendelse i form af DI's Initiativpris 2023 for DI Silkeborg-Viborg.

Adibus A/S er en ledende udbyder af digitale IT-systemer til busser og tog. Med støtte fra Innovationsfonden har virksomheden senest udviklet ChargePlan, et nyt og innovativt system til intelligent opladning. Denne teknologi markerer Adibus' indtræden på fragt- og lastbilmarkedet samt andre områder, hvor styring af en flåde af eldrevne køretøjer er afgørende.

ChargePlan er et omfattende opladningssystem skabt specifikt til busser, varebiler og køretøjsflåder. Det omfatter funktioner som optimal og automatisk opladning baseret på svingende elpriser, realtids overvågning af opladningsstatus med proaktiv advarsel, et live kort der viser køretøjernes placering og opladningsstatus, behovsstyret optimal opladning samt rapportering om økonomi og CO2-regnskab. Adibus ser et betydeligt internationalt potentiale i dette system.

- Vi er meget glade og stolte over at modtage denne pris. Det er en kæmpe motivation for os at se, at vores arbejde bliver værdsat af både vores kunder og vores brancheorganisation. Vi vil fortsætte med at udvikle innovative og bæredygtige løsninger, der gør mobilitet og transport smartere, grønnere og mere effektivt, siger direktør for Adibus A/S, Henrik Eriksen.

Prisen bliver overrakt mandag den 27. november på Adibus' hovedkontor i Viborg af bestyrelsesmedlem Pia Grandelag fra DI Silkeborg-Viborg og borgmester Ulrik Wilbek fra Viborg Kommune.

- Adibus er et godt eksempel på, hvordan man kan kombinere teknologi, kreativitet og bæredygtighed til at skabe løsninger, der gør en forskel for både mennesker og miljø. De har vist et stort initiativ og mod til at udvikle nye produkter og markeder, og det er netop det, vi gerne vil hylde med denne pris, siger Pia Grandelag.

Borgmester Ulrik Wilbek tilføjer, at Adibus er en stolthed for Viborg Kommune og et forbillede for andre virksomheder i regionen.

- Adibus er en af de virksomheder, der bidrager til at gøre Viborg til et attraktivt sted at bo, arbejde og investere i. De har skabt arbejdspladser, vækst og innovation i vores kommune, og de har samtidig et stærkt socialt ansvar og en grøn profil. De fortjener et stort tillykke med prisen, siger Ulrik Wilbek.

Ifølge "Sustainable Development Report” om Adibus, som blev offentliggjort tidligere i år, arbejdes der målrettet med de 17 verdensmål. Adibus arbejder bl.a. med to strategiske mål: Nr. 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund, Nr. 9. Industri, Innovation og infrastruktur samt 3 vigtige mål nemlig: Nr. 7 Bæredygtig energi, Nr. 8 Anstændige jobs og økonomisk vækst samt Nr. 12 Ansvarligt forbrug og produktion. Virksomheden har i det hele taget en meget grøn tankegang og en åbenhed for at tage imod medarbejdere med specielle behov.

Adibus har modtaget flere priser og udmærkelser for deres innovative løsninger, blandt andet Gazelle-prisen 5 år i træk, Forbrugerrådet Tænk’s passagerpuls, Årets ejerledere 2017 , Business Viborgs Årspris 2018, Succesvirksomhed 2021, samt for ganske nyligt Made in Viborg prisen 2023 i regi af Business Viborgs Awardshow 2023.

Adibus har opnået flotte økonomiske resultater gennem årene: Overskud før skat 2020: 10,4 mio. 2021: 12,4 mio og 2022 7,9 mio. Virksomheden har den højeste kreditværdighed med AAA i guld.

Prisoverrækkelse:
Mandag den 27. november kl. 10.00 hos Adibus A/S, Brovej 20A, 8800 Viborg.

Fakta:

Adibus blev stiftet i 2007 af Henrik Eriksen og Brian Stærk Sørensen, der fortsat ejer firmaet sammen. Firmaet sælger i dag en bred palette af it-løsninger til den offentlig transport, der forbedrer rejseoplevelsen for passagerer såvel som at tilbyde transportoperatører og transportudbydere fordele på et økonomisk fordelagtigt grundlag.

Firmaet beskæftiger i øjeblikket 34 medarbejdere, der arbejder med alt fra softwareudvikling til tekniske installationer og salg.

Fakta om Initiativpris 2023

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Det er DI Silkeborg-Viborg, der udpeger den regionale modtager af InitiativPrisen.

Særligt kriterie i 2023: Virksomheden har skabt et stærkt grundlag for vækst ved at tænke innovativt og skabe nye bæredygtige løsninger i en verden præget af forandring og usikkerhed med stigende materialepriser, usikre globale forsyningskæder og mangel på medarbejdere.

Relateret indhold