DI Mener:

Blandede aldersgrupper styrker arbejdspladsen

Virksomheder har brug for alle dygtige medarbejdere – unge som gamle.

Sammensætningen af medarbejdere på de danske arbejdspladser ændrer sig markant i disse år. Rigtig mange i alderen 60+ fortsætter på den ene eller anden måde med et aktivt arbejdsliv mange år frem, og virksomheder oplever allerede i dag at have (mindst) tre generationer i beskæftigelse. Det giver en række nye og spændende muligheder for de danske virksomheder. 

Getty Images

Getty Images

Forskellige generationer bidrager med forskellige kompetencer

Ældre medarbejdere kan være en stor gevinst for danske virksomheder. Både fordi de besidder en stor erhvervserfaring og viden, som yngre medarbejdere ikke har, og fordi de kan være med til at skabe en robusthed i organisationen, der i sidste ende kommer de yngre kolleger til gode.

Ældre medarbejdere uden hjemmeboende børn er ofte i en livsfase, hvor de har mere tid på hånden. Det betyder, at de ældre kan bidrage med øget kapacitet og større fleksibilitet end tidligere i arbejdslivet. Derudover bliver ældre medarbejdere generelt stadig motiveret af udfordrende arbejdsopgaver, er dybt loyale og trives godt i kollegialt samvær. I forhold til tidligere har ældre i dag desuden et bedre helbred, er bedre uddannede, har en højere arbejdsevne og længere levetid end tidligere. Med andre ord kan vi med god grund forvente, at de bliver længere på arbejdsmarkedet.

DI mener, at et fokus på aldersmæssig diversitet er vigtig for at kunne sammensætte, fastholde og udvikle mangfoldige medarbejderteams. Kombinationen af medarbejdere fra forskellige generationer kan skabe synergi og lede til positive resultater i form af dynamik, produktivitet og employer branding.

Mikkel Haarder

Mikkel Haarder

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3574
  • Mobil +45 2577 9161
  • E-mail miha@di.dk