COLOURBOX
06.11.23 Miljø, energi og klima Nyheder

Webinar: EU har udsat en øget beskyttelse af miljø, klima og sundhed på ubestemt tid – hvordan kommer vi videre?

Torsdag den 9. november inviterer Rådet for Grøn Omstilling til webinar om EU’s kemikalielovgivning, REACH. Webinaret tager udgangspunkt i EU’s udsættelse af revision af lovgivningen. På webinaret vil det blive nuanceret, hvad udsættelsen betyder for nedbringelse af kemisk forurening, og hvad der bør gøres herfra.

Webinaret er gratis og alle kan tilmelde sig. Det finder sted torsdag den 9. november kl. 09.00-10.00.

Webinaret vil starte ud med en kort indflyvning på emnet. Herefter kan man høre, hvad DI’s fagleder for Kemi, Helle Westphal, siger til den nye udvikling, og hvad Europa-Parlamentsmedlem, Christel Schaldemose, mener, at parlamentet kan gøre fremadrettet på området.

Kort om EU’s kemikalielovgivning

REACH blev vedtaget i 2007, og står for registrering, vurdering og godkendelse af samt begrænsninger for kemikalier (på engelsk Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals).

Siden vedtagelsen af kemikalielovgivningen har ny forskning vist, at den kemiske forurening har overskredet grænsen for, hvor stor en belastning, miljøet på planeten kan klare – med andre ord, at den planetære grænse for kemisk forurening er overskredet.

Helle Westphal

Helle Westphal

Fagleder

  • Direkte +45 3377 3259
  • Mobil +45 2688 2052
  • E-mail hewe@di.dk

Relateret indhold