Har du kolleger, der arbejder hjemme? Vær opmærksom på, at virksomhedens arbejdsskadesikring også dækker her i visse tilfælde. Foto: Getty Images

26.05.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Arbejdsskade og hjemmearbejde

Flere medarbejdere arbejder hjemme og vil fortsat gøre det i fremtiden. Arbejdsskadeforsikringen dækker for noget hjemmearbejde, men ikke for andet.

Hvis en ansat udfører sit arbejde hjemme i stedet for arbejdsgivers virksomhed, kan en skade godt være omfattet af arbejdsskadesikringsloven.

Det afgørende er, om skaden skete på grund af forhold, som arbejdsgiver har haft indflydelse på, eller om skaden skete på grund af den ansattes egen indretning af hjemmearbejdspladsen.

Man er eksempelvis ikke omfattet, hvis man falder over en cykel i sin indkørsel, da cyklen i indkørslen ikke er et forhold, arbejdsgiver har indflydelse på. Det modsatte er tilfældet, hvis man (efter at have arbejdet hjemme) falder ned ad trappen på vej til en kunde.

Hvis en ansat efter at have arbejdet hjemme kommer til skade under transporten mellem hjemmearbejdspladsen og den sædvanlige arbejdsplads på virksomheden i forbindelse med, at den ansatte skal hente eller aflevere materialer, vil den ansatte også være omfattet af loven. Almindelig transport til og fra arbejde er som hovedregel ikke omfattet af arbejdsskadesikringsloven.

Man er ikke omfattet af loven, hvis man går private ærinder (f.eks. indkøb, vasketøj), mens man arbejder fra en hjemmearbejdsplads. 

Læs mere

Arbejdsmarkedet Erhverssikring uddyber på deres hjemmeside, hvad der gør sig gældende for hjemmearbejdspladser.

aes.dk
Susanne Linhart

Susanne Linhart

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4847
  • Mobil +45 2228 8475
  • E-mail sli@di.dk

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter