13.12.22 Vi rådgiver dig Nyheder

PTSD som arbejdsulykke

Tidsfristen for konstatering af PTSD inden for 6 måneder er ikke længere gældende, når PTSD skal anerkendes som arbejdsulykke.

Traumatiske begivenheder eller truende situationer kan medføre PTSD. PTSD (posttraumatisk stressforstyrrelse) betyder, at den tilskadekomne genoplever den/de traumatiske begivenheder eller truende situationer igen og igen.  

Tidsfrist på seks måneder er ikke længere gældende 

Ny principmeddelelse fra Ankestyrelsen gør det nu muligt at få anerkendt PTSD som en arbejdsulykke, selvom det ikke kan konstateres inden for de første seks måneder efter hændelsen, og selvom PTSD ikke er fuldt ud til stede inden for få år. 

Tidligere kunne PTSD kun anerkendes som en arbejdsskade, hvis det blev diagnosticeret inden for seks måneder efter hændelsen. Det var også muligt at få anerkendt forsinket PTSD, hvis symptomerne på PTSD var opstået inden for seks måneder, og sygdommen inden for få år var fuldt ud til stede.  

PTSD som arbejdsskade 

PTSD kan anerkendes som en arbejdsskade, hvis man som følge af sit arbejde eller forhold på arbejdet har været udsat for enten: 

  • Traumatiske begivenheder 
  • Situationer af kortere eller længere varighed, der var af exceptionelt truende eller katastrofeagtig natur.  

Principmeddelelsens konkrete sag 

Ankestyrelsen vurderede i principmeddelelsens konkrete sag, at tilskadekomnes PTSD var en arbejdsskade. PTSD blev i sagen anerkendt som en arbejdsskade, selvom der ikke var dokumenteret symptomer inden for 6 måneder, og selvom sygdommen først blev dokumenteret fuldt ud tilstede mere end 4 år efter hændelsen.

Læs mere om principmeddelelsen om PTSD som arbejdsulykke og den konkrete sag (ast.dk)

 

Marie-Louise Heneberg

Marie-Louise Heneberg

Teamleder

  • Direkte +45 3377 3583
  • Mobil +45 4162 7241
  • E-mail mahe@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.